Lángol a botrány az Ironman és a Triatlon Szövetség között

A Magyar Triatlon Szövetség rendkívül kemény hangú közleményben teszi helyre a legismertebb magyar versenyzőjét, versenyszervezőjét.

Kropkó Péter szerdán adott ki hivatalos közleményt, amelyben bejelentette: három sikeres év után idén elmarad a budapesti Ironman 70.3 verseny.

Kropkó úgy fogalmazott:

„Több tízezer külföldi és hazai résztvevőt vonzottak versenyhétvégéink, azonban rendkívül elkeserítő az, hogy a jelenlegi magyar triatlon szakmai vezetése alkalmatlan egy ilyen világméretű rendezvény befogadására, és nem tud élni a páratlan lehetőséggel.”

Minderre az alábbiakban reagált a Magyar Triatlon Szövetség:

Nem törölték – meg sem hirdették

Két hét ámokfutás után kimerült a magyar triatlonéletet megosztó Kropkó Triatlonüzleti Csoport hazugság-automatája.

Egy bukott szervező újabb komolytalan elterelési kísérletét mutatta be tegnap Kropkó Péter. Ugyanis nem, hogy törölték, hanem valójában be se jelentették és meg se hirdették a 2017-es budapesti Ironman 70.3-as versenyt. A budapesti Ironman 70.3 elmaradásának valódi oka, hogy a World Triathlon Corporation (WTC) szerződést bonthatott egykori magyar licence partnerével, mivel az többször és súlyosan megsérthette szerződését.

Tény, hogy a szervező valójában egyetlen egy versenyszervezési kérelmet sem adott le az idei, 2017. évi versenyéhez sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a BRFK, sem a BKK, sem az OMSZ vagy éppen az országos szakszövetség, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) felé, miközben a verseny-bejelentési határidő régen lejárt. Tehát nem lehetett azt törölni, ami nem is lett volna.”

A kíméletlen hangú választ teljes terjedelmében itt olvashatják el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!