A nevét sem vállalta az origós újságíró, aki Botka Lászlót összefüggésbe hozta kilenc öngyilkossággal

Ma megjelent az Origo.hu oldalon egy cikk, ami a következő címet kapta: „Ugyanaz Botka, mint Gyurcsány, Bajnai vagy Hagyó” – a cím valójában azonban így festene: „Karaktergyilkosság fideszes módszerekkel.”

„Meglepő hasonlóságokat látunk Botka László politikai pályafutása, valamint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós pályája között. A bukott és zavaros cégügyek, a személyes gazdagság, valamint a hazugságok tengerében nem könnyű kiigazodni, ennek ellenére megpróbálunk most rendet tenni” – írja az Origó firkásza, aki még a nevét sem merte felvállalni ehhez a förmedvényhez.

Botka Lászlót lehet szeretni, utálni, de olyat állítani róla, hogy 9 öngyilkosság kötődik a nevéhez, nemhogy gaztett, hanem az elhunytak és családjuk felé a legdurvább kegyeletsértés, amit el lehet követni.

„Jelentős párhuzam fedezhető föl Bajnai és Botka között abból a szempontból, hogy mindkettőjükhöz köthető egy jelentős cég bedőlése” – ebből következtetik, hogy 9 ember öngyilkossága az MSZP miniszterelnök-jelöltjéhez köthető. Bár az újság óvatosan fogalmaz, az egész cikk felépítése, tudatos, manipulatív kiemelései erre engednek következtetni. Úgy mint az alábbi bejegyzés:

„A libatenyésztőket nem kártalanították, 600 család ment csődbe, kilencen öngyilkosok lettek” – vonja le az ezer kicsavart szálon hírbe hozott Botka Lászlóról a következtetést a cikk elkövetője.

Figyelem, most jön a „poén”. Kiderül, miért is ugyanaz Botka, mint Hagyó

Az Origó így ír erről a fenomenális összefüggésről:

Botka László szegedi vezetési stílusa nagyban hasonlít Hagyó Miklóséra. Az MSZP volt főpolgármester-helyetteséről a Magyar Narancs a következőket írta még 2010-ben: „ahogy fogyott körülötte a levegő, úgy lett egyre idegesebb, munkatársaival minősíthetetlen módon bánt, az elhatalmasodó stresszt kényszeres evéssel vezette le. Rendszeresen fenyegetőzött, zsarolt, rossz minőségű emberekkel vette körül magát, egykori mézesmázos, behízelgő stílusának nyoma sem maradt. 2009 nyarán, amikor az ifjútörökök betámadtak a kongresszuson, már a párt országos vezetői is felismerték, hogy túl engedékenyek voltak Hagyóval.”

Aki nem látja, hogy ez nem több, mint undorító karaktergyilkosság, az egyszerűen vak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!