Impalaborjú született a veszprémi állatkertben

Veszprém, 2017. március 22. Tizenkét napos impalaborjú anyjával a veszprémi állatkertben 2017. március 22-én. Az impala (Aepyceros melampus) az afrikai szavannák egyik leggyakrabban elõforduló antilopféléje. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az állatkertészek nagy örömére új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert. Az idei év Afrika – szavanna első újszülöttje a kis impala bébi.

Az impala az afrikai szavannák talán legkecsesebb, és egyik leggyakrabban előforduló antilopféléje. Fás, cserjés szavannákon él, ahol nem túl magas a fű és optimális esetben található a közelben víz. Társas lény, csordákban legelészik, melynek élén egy bika áll. A két nem megjelenése eltérő, ugyanis csak a hímek viselnek szarvat, mely jellegzetesen lant alakú, és hátrafelé hajlik.

Az állatkertészek nagy örömére új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert. Az idei év Afrika – szavanna első újszülöttje a…

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2017. március 13.

Jó időben a Gulya-dombon található Afrika-szavanna kifutón tekinthetik meg őket látogatóink a szélesszájú orrszarvúk, zebrák és zambézi mocsáriantilopok társaságában, de hűvösebb időjárás esetén bármikor megtekinthetők az új Orrszarvúházban kialakított belső kifutójukban.

A tehén 7 hónap vemhesség után hozta világra kicsinyét, melyet születése óta nagy gonddal őriz. Anya és borja is jó egészségnek örvendenek. Az újszülött borjú pár hét múlva a nagyközönség számára is látható lesz.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata