Botrány! Rögzített telefonbeszélgetés bizonyítja, hogyan fenyegetőzik a fideszes képviselő

Czerván György (kép: Sikeradó.hu)

Letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást. A hvg.hu megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.

„Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?”

– ezzel a felelősségre vonással indul az a telefonbeszélgetés, amely Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára és ifj. Bozsik József, a fogathajtók azóta posztjáról eltávolított szövetségi kapitánya között hangzott el januárban.

A hvg.hu birtokába került, több mint hatperces hangfelvétel hasonló stílusban folytatódik, az állami vezető egyértelműen magas beosztására utalva számon kéri ifj. Bozsikot. Egy ponton pedig a beszélgetés burkolt nyomásgyakorlásba megy át, az 1998 óta fideszes országgyűlési képviselőként politizáló Czerván ugyanis azt mondja a fogathajtónak: „szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már”. Ahogy félreérthetetlenül megjegyzi azt is: „arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát”.

Kiemelt fejlesztés Mészárossal

A telefonbeszélgetés oka az a riport, amelyet a Jobbikhoz köthető N1 Tvkészített januárban a szilvásváradi lovasközpontról. A fedeles lovardát ősszel ünnepélyesen átadták, majd hamar be is zárták, mert már az első versenyeken kiütköztek a kivitelezési problémák. Például a fűthetetlen csarnokban vacogott a közönség, de a sokmilliós versenylovakat is a megfázástól kellett félteni. Ennél is súlyosabb gond, hogy az elvileg letesztelt, „felszakíthatatlan, speciális talaj” darabokban szakadt fel a verseny során – ezekről beszélt az egyesfogathajtó szövetségi kapitány, mondván, rendszeresen járnak külföldi versenyekre, „látják, hogyan kell egy ilyen lovaskomplexumnak kinéznie”, így itt valami nagyon nem stimmel. A cikk itt folytatódik, ahol a hangfelvétel kivonatát is elolvashatják.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!