A Ligetvédők szerint a kormány kedvenc biztonsági szolgálata lövöldözött a Városligetben

Kedd délelőtt a Városligetben, a régi Kertem területén, ami egykor a Ligetvédők tábora volt, lövéseket hallottak a ligetvédők. A ligetvédők szerint a biztonságiaknál volt fegyvernek látszó tárgy. Azonnal kihívták a rendőrséget.

Az aktivisták az alábbi bejegyzésben számoltak be közösségi oldalukon a történtekről:

„A fegyvernek látszó tárgy, amivel a Valtonosok lövöldöztek a volt Kertem területén, ÁLLÍTÓLAG egy ’Airsoft’, mely egy kb 25 cm x 15 cm-es dobozban lett lefoglalva. A doboz tartalmát nem mutatták meg, így nem tudhatjuk, hogy valójában, milyen fegyvert tartalmazott a doboz. A rendőrök nem engedték megnézni, sem lefotózni, még a dobozt sem. Nem vagyunk meggyőződve róla, hogy az valójában ’Airsoft’ fegyver volt, mivel a tanúnk egy légpisztolyt látott a volt Kertem területén, azzal lövöldöztek, nem ’játékpisztollyal’. Ezért kellett rendőrt hívnunk.

Viszont a szakszerű, gyors rendőri intézkedést köszönjük Kucsera Juhász Bettinának és a többi rendőrnek.

U.i.:A képen látható rendőr viszi a bal kezében a ‘dobozt”.

liget2

A BRFK 10:20-kor kapott bejelentést. A kiérkező rendőrök két esetben szabálysértési feljelentést tettek. A ligetvédők az esetről képeket is közzétettek.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Városliget Zrt. nem tud az incidensről, de minden erőszakos cselekménytől a leghatározottabban elhatárolódik, és ezt várja el szerződéses partnereitől is – az őrző-védők ilyenek. A cég tájékoztatást kér a rendőrségtől, ha megállapítható szabálysértés, megteszi a szükséges intézkedéseket.

A Valtonhoz köthető a Kossuth téri állami ünnep(ek) ellen tiltakozókkal szembeni kifogásolt intézkedés, valamint a „vizes vb” is, amit 1 milliárd 65 millió 500 ezer forintért őriznek majd.

(kép: 24.hu; ligetvédők)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!