A brüsszeli tragédia évfordulóján támadás történt szerda délután Londonban

Kettős támadás rázta meg szerda délután London központját: egy késsel felszerelkezett ember rátámadt egy parlament előtt álló rendőrre.

A támadót lelőtték. Közben a Westminster-hídnál egy autós belehajtott a tömegbe, sokan megsérültek, két mentő érkezett a hídhoz a sérültekhez.

Késes támadó rontott a londoni parlament előtt álló rendőrre, aki viszonzásul lelőtte az ismeretlen elkövetőt, aki a helyszínen életét vesztette. Közben a Westminster-hídon egy másik elkövető gépjárműjével belehajtott a tömegbe. A parlamentet és a hidat lezárták, számos mentőautók és egy mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

A támadás alatt Theresa May miniszterelnök is a parlament épületében tartózkodott, de a vezetőt egy civil ruhás rendőr már kikísérte az épületből és beültette egy megérkező kormányzati járműbe. A Sky News úgy tudja, hogy Theresa May már elhagyta a parlament környékét.

Időközben egy légi mentő is leszállt az Országház-téren, a mentősök két sérültet láttak el a helyszínen. A parlament épületében levők két lövést hallottak, egy szemtanú beszámolója szerint egy rendőr megragadott egy férfit, aki az épületbe próbált bejutni és hátralökte az ismeretlen férfit.

A környéket a rendőrség hermetikusan lezárta – a képviselőket kiterelték az épületből.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!