Sosem tapasztalt pánik a BKV-nál: 800-an bármelyik pillanatban leléphetnek

Talán sosem volt eddig ilyen életveszélyes a BKV-ra nézve a szakszervezet akciója s a létszám napról-napra nő – bármelyik pillanatban lebénulhat a főváros, ha a BKV nem enged a jogos követeléseknek.

Eddig nyolcszáznál több aláírt felmondási nyilatkozat gyűlt össze a BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezetnél jelezvén, hogy türelmük végéhez értek a béremelésre váró dolgozók, zömében járművezetők és karbantartók.

A szakszervezetek több oldalról is össztűz alá vették a cégvezetést, van olyan, amelyik sztrájkkal fenyegetőzve próbál béremelést kicsikarni. A sztrájkot most különösen sokan támogatnák a cégnél – írja közleményében az EKSZ, amely felszólítja a cégvezetést, hogy ne a komplett 3 évre szóló 34 milliárd forintos béremelési büdzsé egyszeri előteremtésével húzza az időt, hanem adja oda az idei 15 százalékot az embereknek, további két évre pedig vállaljon garanciát.

Az EKSZ azonban azt is tudja, hogy a már megállíthatatlan aláírási akció igen nagy kockázattal jár, s azért állt a megmozdulás mellé, hogy a szakszervezeti eszközökkel megvédje a munkavállalókat az esetleges munkáltatói retorziótól – nyilatkozta Nemes Gábor elnök.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!