Nehéz helyzetek inspirálják Litkai Gergelyt

Litkai Gergely hamarosan egy olyan előadást tart a Papp László Budapest Sportarénában, ahol nem csak a nevetésen lesz a hangsúly. A humorista inspirációs előadást tart majd a Wak-Up! Day tízezres közönsége előtt, ennek kapcsán nyilatkozott a nehéz helyzetekről, s arról, hogy mikor boldog igazán.

Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs magyar humorista, forgatókönyvíró, főszerkesztő is csatlakozott a Wake-Up! Day előadóinak névsorához. Április elsején a Papp László Budapest Sportarénában Gergely előadásában nem csak a nevetésen lesz a hangsúly, hanem arról is mesél majd a közönségnek, hogy inspirálóan hathat, ha nehéz helyzetekkel találjuk szemben magunkat.

„A nehéz helyzet az ember számára az egyik legismertebb kihívás, a változás megjelenési formája. Az evolúció az embert a változásra kondicionálta, ezért jól reagál az ilyen helyzetekben. Én legalábbis inspirálónak tartom magukat azokat a helyzeteket, amikkel nem találkoztam, mivel gondolkodásra, más körülmények által még ki nem váltott reakciókra kényszerítenek. Próbálok egy lépést hátra lépve nézni a helyzetre, és meglátni azokat a lehetőségeket benne, amik a változás előtti állapotban még nem léteztek, vagy nem voltak ilyen jól láthatóak” – mondta Litkai Gergely, aki azért is várja izgatottan az előadást, mert szavaival másoknak is segíthet.

„A pályafutásom nagy része a segítségnyújtásról szólt, attól kezdve, hogy műsorokba írtam addig, hogy a jelenlegi stand-up szcéna nagy része nálunk kezdte pályafutását és nagy része nálunk is futott be. Ezen kívül fontosnak tartom a társadalami felelősségvállalást is, már csak amiatt is, hogy akármennyire is jól élsz a saját mikrokörnyezetedben, ha van lelkiismereted, sosem érezheted jól magad, ha körülötted sokan napi gondokkal küzdenek” – árulta el a humorista, aki saját boldogságáról is nyilatkozott.

„A boldogság akkor jelentkezik, ha valami kitűzött célt elérek, mintegy mellékhatásként. Én sosem a túlélésre hajtottam, hanem próbálok a megélésre (átélésre), abban az értelemben, hogy bizonyos pillanatok sokáig megmaradjanak a fejemben, és nehezebb helyzetekben, mélypontokon, ezekből erőt tudjak meríteni” – tette hozzá Litkai Gergely.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara által is ajánlott Wake-Up! Day-en olyan nemzetközileg elismert trénerekkel is találkozhat még az Aréna tízezres közönsége, mint Marisa Peer, a brit királyi család pszichoterapeutája, Lisa Nichols, a világ egyik legkeresettebb transzformációs trénere, vagy Jeffrey Allen lifecoach. Mellettük Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup, valamint Dr. Kemény Dénes és Pásztor Anna is inspirációs előadással készül április elsejére.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!