A nyugdíjasokkal is kifizettetnék a havi 11.270Ft egészségügyi alapdíjat

Kép forrása: milleniumintezet.hu

Hiába dolgoztak 40 évig, Lantos Gabriella szerint a nyugdíjasok nem váltották ki az egészségügyi ellátásuk költségeit, havonta 11270Ft-ot fizettetnének ki velük.

A Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója, Lantos Gabriella érdekes megoldást ismertetett a hazai egészségügy égető kérdéseiről tartott konferencián kedden. Eléggé felborzolta a kedélyeket többek között azzal, hogy egészségügyi alapdíj bevezetését javasolta, amit még a nyugdíjasoknak is kellene fizetniük. A 24.hu telefonon kereste meg Lantost.

Legalább 6 millió embernek, tehát szinte minden felnőtt állampolgárnak be kellene fizetni az egészségügyi alapdíjat. Cserébe pedig egy alapcsomag-szolgáltatásban részesülnének. Amihez pontosan meg kellene határozni minden betegségre, hogy mi tartozik bele az alapszolgáltatásba, pl. a járó-, és fekvőbeteg ellátásba, diagnosztikába, rehabilitációba. Viszont azok, akik nagyon alacsony jövedelemből élnek, és vagyontalanok éves mentességet kapnának a társadalmi szolidaritás jegyében.

Lantos Gabriella meglehetősen kidolgozatlan és életszerűtlen tervvel állt elő, ugyanis szerinte aki minimálbérre van bejelentve, az még a létminimum alatt van, ő nem fog fizetni. A hatóság azonban látni fogja, ha a minimálbérre bejelentett ember meglehetősen jól él – neki nem kell megadni a mentességet. Aki Magyarországon él, az pontosan tudja, hogy:

  • A hatóság nem lát rá a jövedelmi viszonyokra, a legtöbb ember minimálbérre van bejelentve, a fölét pedig zsebbe kapja.
  • A hatóság pont nem az elfogulatlan ítélőképességgel bíró szervek közé tartozik, így „ránézésre” fogja megállapítani, hogy ki él jobban, mint ahogy a jövedelmében rendelkezik erről.

A furcsa javaslatról itt olvashatsz bővebben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!