Brutális különadóval sarcolná meg az MSZP a letelepedési kötvényen nyerészkedő cégeket

Rogán Antal - Fotó: Huszti István / Index

Rogán kötvénybotránya: az MSZP 75 százalékos különadót követel és kezdeményezi az offshore cégek nyilvános elszámoltatását! Ezzel a címmel jelent meg az MSZP-s Harangozó Tamás közleménye.

A politikus szerint „a letelepedési kötvények árusítása a korrupt Fidesz-kormány tagjainak privát biznisze” sajtóhírek szerint ugyanis az egyik, speciálisan magyar kötvényforgalmazásra létrehozott offshore cég még azelőtt megalakult, mielőtt Rogán Antal benyújtotta volna a letelepedési állampapírok kibocsátásáról szóló törvénymódosító indítványát.

Majd hozzátette;

„Ez azt jelenti, hogy Rogán Antal előre megsúghatta az offshore cég tulajdonosainak a milliárdos üzlet lehetőségét. Ha ez így volt, akkor a kérdés már csak az: mennyit kapott ezért? Vagy esetleg ő maga is érdekelt?”

Az MSZP azt követeli, hogy a kötvényforgalmazó cégeket az adóhatóság közreműködésével azonnal számoltassák el, a kiugróan magas haszonra pedig 75 százalékos különadót vessenek ki. A párt minderről 2016 szeptemberében már törvényjavaslatot is benyújtott, bár a kormány eddig állításuk szerint egyáltalán nem reagált.

„Botka László kormánya fel fogja számolni ezt a százmilliárdos fideszes korrupciót, amely nem csak az államkincstárnak okoz kárt, hanem a magyar emberek biztonságát is veszélyezteti. Az MSZP visszaveszi az offshore cégek által kilopott milliárdokat, luxusadót vet ki a gazdagokra, az így befolyt rengeteg pénzt pedig a kórházakra, iskolákra és fizetésemelésre és nyugdíjemelésre fogja fordítani.” – Zárta sorait Harangozó Tamás.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!