A köztévé átlépett minden határt, szörnyű, amit forgatott a lúgos orvossal – az áldozat is reagált

Március 20-án adják le azt a riportot, amelyben a lúgos orvos, vagyis Renner Erika támadója nyilatkozik. A Duna televízióban adják le a műsort, méghozzá az alábbi beharangozóval:  „most először a közellenség szemszögéből” – írja a 24.hu. Úgy tűnik, hogy a köztelevízió egyáltalán nem a tett mögött rejlő szörnyeteget akarja ábrázolni, hanem inkább mosdatja az elkövetőt. A promóban ez a mondat hangzik el: „álljon meg már valaki, nézze végig az esetet.”

A „hívő keresztény és nagycsaládos” csonkító vadállat, – mert az idézőjelben lévő szöveget is fontosnak találta a köztelevízió – egyébként másodfokon kilenc évre súlyosbított börtönbüntetést kapott.

A nemaznem.blog.hu-nak az áldozat, Renner Erika elmondta, mit érzett, amikor meglátta a műsorajánlót:

„Végtelenül szomorú és rossz üzenet. Nekem ez borzalmas, de az már mindegy, én már 4 éve ebben a borzalomban élem a mindennapjaimat. Hol így, hol úgy. De, hogy ennek mi az üzenete? Mi az értelme?” Vajon felmerült a csatornánál, hogy mit fognak érezni a hasonló bűncselekmények áldozatai és hozzátartozói? A nemesgörzsönyi hentes lesz a következő interjúalany? Késő már visszakozni, a kár megtörtént, de még mindig lehet úgy dönteni, hogy ez a végtelenül etikátlan műsor nem mehet adásba. Bocsánatkérés nem kell, azt már a kutya sem hinné el.”

Fogalmunk nincs, mire volt jó, hogy ezt a riportot leforgatták, de tartunk tőle, hogy március 20-án, a bemutatón sem tudjuk azt írni, hogy ez az egész nem az áldozatot tünteti fel rossz színben és nem az elkövető tettét próbálja relativizálni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!