A törökök durván betámadták Merkelt

Hitler-bajusszal, náci egyenruhában mutatta Angela Merkelt címlapján egy kormányközeli török lap.

A török kormányhoz közelinek tartott, Günes című napilap legfrissebb számának címlapján fotomontázs látható Angela Merkel német kancellárról, akit Hitler-bajusszal, fekete náci egyenruhában és pisztollyal a kezében, mellette horogkereszttel ábrázoltak, s németül a „Hitlerné”, törökül pedig a „csúnya néni” kísérőszöveg olvasható – közölte a Bild című német napilap pénteken.

A német újság emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hetekben elmérgesedett a kétoldalú kormányzati viszony, miután több német városban a helyi hatóságok megakadályozták török miniszterek kampányrendezvényeit.

A feszültség növekedését illusztrálandó a Bild című német lap emlékeztetett arra, hogy csütörtökön a Sabah legfőbb török kormánypárti napilap európai kiadásának címlapján is hasonló stílusú szöveg volt olvasható németül: „Hiába harcoltok. Erőtök nem elegendő Törökország megállításához. Hej, Európa!… Hej, Németország!… Hej, Hollandia!… Hej, fasiszták!… Hej, náci maradványok!… Hej, Bild!… Azt hiszitek, hogy ordibálásotoktól, felindultságotoktól és erkölcstelen rágalmaitoktól félni fogunk?”

A Sabah török nyelvű változatában pedig azt írták: „A keresztes sajtó hadat üzent. Piszkos kampányuk nem ismer határokat.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!