5 pontban cáfolták „focinyelven” Orbán Viktor állításait

Kép forrása: 24.hu

Sz. J küldött a Pesti Bulvár szerkesztőségének egy cikket, mi pedig változtatás nélkül publikáljuk azt.


Próbálkozom… keresem a témát, így március 15-e után… amikor lecsengett majdnem az első negyedév országunkban, és nem találok a hírek között semmilyen – az én értékítéletem szerinti témát, bezzeg „döbbenetes” ciciről, „drámai” családi helyzetekről, celeb-szerelmekről vagy éppen -válásokról korlátlanul olvashatunk – csak nem uborkaszezont rendelt el kormányunk?

MINDEKÖZBEN persze a kormányközeli lapok, híroldalak NEM EMLÍTIK, hogy: Orbán – átmenetileg hazánkban állomásozó kormányfő – akkorát kamuzott, hogy a fal adja a másikat!

Lehetetlen azt gondolnunk, hogy lassan harminc éves politikai karrier után, az Európai Néppárt egykori alelnökeként, vagy akár a magyar országgyűlés EU-bizottságának volt elnökeként ne lenne tisztában az európai intézményrendszerrel. Amennyiben azonban ezt elfogadjuk, úgy az a helyzet, hogy saját politikai céljai jegyében a magyar miniszterelnök – a Kossuth Rádióban elhangzott szavaival –félrevezette pénteken a magyar embereket, vagyis tudatosan hazudott.

Történt, hogy Kocsis Éva riporter kérte OV véleményét az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB – Európa Tanács tagállamaiból összeálló nemzetközi bíróság, Strasbourg-i székhellyel! – ez később fontos információ kedves olvasó J) 2017. március 14-én meghozott, nem jogerős ítéletéről  miszerint a magyar hatóságok jogsértően tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén a röszkei tranzitzónában, későbbi visszaküldésük Szerbiába pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóhelyen.

Válaszában OV hosszasan elemezte, hogy a magyaroknak 2017-ben az a feladatuk, hogy megállítsák Brüsszelt, ahol nemzeti hatásköröket akarnak elvenni tőlünk. A kormányfő szerint ennek „része ez a bírósági ítélet is”. Somolyogva emlegetett egy – Magyarországon is működő – nemzetközi szervezetet, melyet „Soros György finanszíroz”. Ez a szervezet beperelte a magyar kormányt, a per tárgya pedig – mint OV fogalmazott – „két, emlékeim szerint tán afrikai országból származó ember jogainak sérülése”.

Emlegette még az ítéletben szereplő Görögországot – mosolyogva említve, miszerint „egy EU-tagról maga az EU bürokratái mondják, hogy ott az állapotok embertelen körülmények vannak” – ami vagy TELJES FÖLDRAJZI és POLITIKAI TÁJÉKOZATLANSÁG-ra vagy TUDATOS HAZUSÁG-ra utal (de hogyan is gondolhatnánk tájékozatlanságra egy „kormányfő” esetében?)

Elhangzott még „a Magyarországon működő, külföldi pénzből finanszírozott szervezetek és embercsempészek összjátéka” elmélet, majd – mivel már tájékoztatást adott a híveknek – elégedetten távozott a műsorból.

Újságíróként azt teszem, ami Kocsis Éva riporternő-kollégámnak is meg kellett volna tennie — Orbán Viktor állításait cáfolom:

  • nem Európai Unió – Brüsszel, hanem Európa Tanács bírósága – Strasbourg
  • nem bürokraták, hanem bírák
  • nem Brüsszel, hanem Strasbourg
  • nem „tán afrikaiak” hanem ázsiaiak, Bangladesből
  • nem összjáték, hanem bírósági ítélet — ellenünk!

Hogy könnyebben legyen, focinyelven szólva: jelenleg Strasbourg-Magyarország 1:0 (sajnos)

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!