Mégis ki ez az ember, akit a Fidesz most indít Zuglóban?

Zuglóban április 23-án egy megüresedett önkormányzati képviselői körzetben időközi választást tartanak. A Fidesz 2014-ben már elbukta a polgármesteri széket és a kerületi önkormányzatot is, így okkal merül fel, hogy most megpróbálnak valamit felmutatni.

A választáson Dr. Somodi Zoltánt indítják. De kicsoda Somodi Zoltán?

Ha a szórólapja alapján próbáljuk megtudni, nem jutunk messzire. Somodi gyermekorvos, közéleti tapasztalatként az általa vitt gyermekrendelő különféle felújításait próbálja eladni. Elég gyenge próbálkozás. Az azonban érdekesebb, amiről nem számol be szórólapján.

Ki rejtőzik a háziorvos mögött – Átláthatatlan titkos rend a háttérben

Somodi Zoltánt kicsit jobban megismerve nyugtalanító kérdések kerülnek elő. A Fidesz jelöltje a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartóságának Titkára és Kincstartója, amint azt a rend honlapján büszkén hirdeti (http://www.oessh.katolikus.hu/rend.php?h=3). Az is kiderül, hogy a lovagrend saját elképzelései szerint rendkívüli kiváltságokkal gazdagított csoport, amely az Apostoli Szentszék oltalma alatt áll és Vatikán-állami jogi személy.

Az interneten megtaláljuk a rend Statútumát is, amely így fogalmaz: „Természetéből, valamint szorosan vallási és karitatív céljaiból kifolyólag a Rend távol áll minden politikai jellegű mozgalomtól vagy intézménytől.”. Amikor legutóbb néztük, a Fidesz még politikai párt volt, ahogy az önkormányzatok is politikai intézmények. Somodi úr pedig egy olyan rend tagja, amely gyakorlatilag megtiltja tagjainak, hogy mást képviseljenek, mást fontosnak tartsanak, mint a Lovagrend érdekei. Vajon hogyan képviselné Somodi Zoltán a zuglóiakat az önkormányzatban, ha eleve nem képviselhet mást, mint a lovagrendet?

Húsz éve adómentesség és állami támogatás Semjén Zsolttól

1998-ban – akkor még egyházi ügyekért felelős államtitkárként – Semjén Zsolt, mai miniszterelnökhelyettes megállapodást kötött a Jeruzsálmi Szent Sír Lovagrenddel, amelyben garantálta, hogy a rend minden tevékenységét vám-, adó-, illeték- és TB-járulék-mentesen végezhesse. Mindeközben információink szerint az elmúlt 20 évben a Fidesz kormányai alatt nem kevés állami pénz is jutott a lovagoknak, akik azt így adómentesen költhették bármire, amire gondolták. Tehát Somodi Zoltánnak annyi köze biztosan van a közpénzekhez, hogy olyan lovagrend kincstartója, ami adómentesen szórja az adófizetők pénzét. Mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy húsz év alatt, különösen az utóbbi hét évben mennyi pénzt talicskázhattak ki Somodi lovagjainak.

semjén

 

 A Hermina utcai kápolna titkolózó lovagjai – Mit gondolna erről Ferenc pápa?

A zuglói Hermina utcában áll egy kápolna, amit a Lovagrend magyar székhelyéül szolgál. 2013-ban itt mondattak imát Orbán Viktorért – szigorúan a független, politikamentes egyház jegyében. A bizarr eseményt ellentüntetés kísérte, ami arról maradt emlékezetes, hogy a rend egyik lovagja, egyébként hazánk volt nagykövete, Hóvári János előbukkant a templomból, és szó szerint megpróbálta lefizetni a tüntetőket, hogy ne adjanak hangot gondolataiknak. Hóvári úgy fogalmazott, azért nem mehetnek be a tüntetők a kápolnába, mert „ez egy zárt közösség, ide azok jönnek, akik minden héten…”.

Érdemes felidéznünk Ferenc pápa gondolatát a zárt templomokról: „Egy valóban az evangélium szerint működő egyház formája csak a mindig nyitott kapukkal váró befogadó otthon lehet. A zárt kapus templomokat – plébániákat és intézményeket – nem lehet templomnak tartani, hanem múzeumnak kell hívni!”

A Fidesz jelöltje tehát egy bezárkózó lovagrend embere, aki az Ön pénzét költi, adómentesen…

Papcsák Ferenc élénk emlékeket hagyott maga mögött Zuglóban. A Holdról is látszó Mercedes-parkolója, az irodájába építtetett 1,3 millió forintos WC, a Városliget beépítését és lerombolását lehetővé tevő törvényjavaslata mind olyan ügyek, amit még sokáig nem fog neki Zugló elfelejteni. Most azonban úgy tűnik, Somodi Zoltán személyében a Fidesznek sikerült „méltó” követőre találnia. Húsz éve adómentesen, állami támogatásból működő, titkolózó lovagrend embere, aki magára nézve kötelezőnek ismer el egy szabályzatot, ami alapján nem is képviselheti a zuglóiakat, csak a lovagrendjét.

Innen is gratulálunk a Fidesznek! Sikerült remek jelöltet ajánlaniuk! Jár a taps!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!