Elképesztő! A kormány mégis beengedi a menekülteket?

Totál képzavar de tényleg

2016.03.16. 15:27

A munkaerőhiány miatt hamarosan komplex javaslatcsomaggal fordul a nemzetgazdasági tárcához a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, írja a Világgazdaság csütörtöki számában a szervezet főtitkárának nyilatkozata alapján.

Böröcz Lajos a lapnak elmondta: a munkaerőhiány enyhítésére mindent megpróbálnak, még az öregségi nyugdíjasok visszafoglalkoztatását is, csakhogy negyvenévnyi állómunka után már kevesen vannak olyan egészségi állapotban, hogy akár részmunkaidős állást vállaljanak.

A szervezet főtitkára szerint a friss nyugdíjasokat, valamint a gyermeküket nevelőket úgy lehet visszavezetni a munkaerőpiacra, ha a részmunkaidős foglalkoztatást ésszerűsítik, így az vonzó lehet széles rétegek számára.

A képzések, szakképzések megreformálásán túl egy másik aduász lehet a kormányzat kezében a menekültstátusszal rendelkezők foglalkoztatása is, őket főleg a turizmus-vendéglátási ágazatban gondolják elhelyezni.

Hehehehe.. Várjunk! Miii?!

A menekülthullámban hazánk eddig csak tranzit szerepet töltött be – földrajzi elhelyezkedésünk okán kénytelenek voltak ugyanis belépni a kelet felől érkezők a határainkon belülre, de munka és jobb élet reményében eztán nem csak Anglia, Németország, vagy Franciaország lehet a cél, a Nemzeti Együttműködés ugyanis erős forintot és mozgalmas állami ünnepeket tud ajánlani azoknak, akik mégis úgy döntenek, hogy hazánkban maradnának.

Ezt persze még lehet fokozni, hiszen a közmunkát is érintő változásokat is jelenthetnek be hamarosan. Őket elsősorban a versenyszféra felé kell terelni, hiszen a közmunka nem ad jövőképet, megélhetést, de megbecsülést se. Így a tervek szerint a közmunkások egy részéből idővel szakképzett dolgozó is válhat, de már az is előrelépés, ha betanított munkára alkalmazni tudják őket.

Böröcz szerint a munkaerőhiány miatt a belső munkaerőpiaci tartalékok mielőbbi hasznosítása nem halogatható, ezért a szervezet hamarosan komplex javaslatcsomaggal fordul a nemzetgazdasági tárcához.

A jelenlegi kormány-propaganda szerinti állapot, vagyis az, hogy Soros György küldi Európára és benne hazánkra a menekülteket. Ezeknek a menekülteknek egy része a tervezet szerint munkába áll Magyarországon. Az gazdasági előnyökkel jár. Jól jár az ország. Valamit ki kellene találni, mert ezzel csak Soros nyerhet.

A 24.hu alapján.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!