Nem csak Kiss Tibi tud odamondani – Delhusa Gjon nejlonnemzeti dala mindent visz

Az örökifjú pattogatottkukorica-sztár, Delhusa Gjon olyan klippel örvendeztette meg március 15-ét, hogy még Juhász Péter szájából is kiesne a fütyülő, ha nem éppen kültéren húzná el Orbán nótáját.

A napfény, a Harley-k és a tinilányok szerelmese, Delhusa Gjon egy reggel felébredt 44 évvel ifjabb kedvese mellett és úgy döntött: átjön Vereckén. Mivel homlokon csókolta a magyarok istene és valószínűleg valami állami kitüntetés sem jönne rosszul, olyat alkotott, hogy Petőfi Barguzinból adja a másikat, de egy ilyen produkcióért minimum lefejelés járt volna a Pilvax indulattól feltüzelt kávéházában 169 éve.

delhusa2

Dzsoni a hazaszeretetről és Magyarországról szóló, a Bazilika oltára előtt elkövetett dalát emígy ajánlotta közösségi oldalán:

„Elkészült az új klippem március 15-e tiszteletére.
Szóljon minden magyar szívéhez…HALLGASSÁTOK!”

Így kezdődik:

„Nem tép a balsors, hanem Isten áld

Nem sírok, hisz enyém a világ”

Így folytatódik:

Századok múltak és csak folyt itt a vér

Ellenség lett ki volt testvér

Zsarnoknak adtuk édes életünk

Megromlott tiszta jellemünk

Ez pedig a refrén:

„Magyarország az én hazám

Száz csodája vár még rám

Ez az ország a hazám

Hogy felnevelt anyám

Ha elmennék, visszavár.”

A nejlonpop hajdan ragyogó szemüvegű, immár önjelölt Makoveczét a videót megosztó portálon a kommentelők finoman szólva sem rózsaszirommal hintik be:

„gjoni sokszor azt sem tudja, hol van épp, nem csoda, hogy a történelmet abszolút nem ismeri. kínrímkészítés közben próbált nagyjából a témába vágó szavakat összeszedni, így kerülhetett bele a kazár. de opcionális alapon lehetett volna kabar, kazah, avar, szittya, ujgur, vagy épp „honfoglaló árpád kazán” is.”

„Szegény dzsoni is felszállt a NER szopórollerre! 🙁 RIP Nika Se Perimeno :D”

„lúdbőr és katarzis”

„ez a dal olyan rémesen pátoszos és és közhelyes, hogy nem birtam végighallgatni .A katarzis ezuttal elmaradt.”

Hogy a Vereckéről szóló strófát miért a gellérthegyi Szabadság-szobor szimbolizálja, az feltehetően a művészi szabadság tárgykörébe tartozik, de istenbizony ez a legkisebb blaszfémia, ami az alkotásban látható. Két felest bedobni, öveket becsatolni, Delhusa Gjon nemzeti dala következik. Mi kérünk elnézést.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!