Fortyog a jobboldal: Az ismert rapper a klipjében lelövi a bohóc Trumpot

Snoop Dogg a kilencvenes években berobbant raplegenda egy igen erős videóval tért vissza az élvonalba a minap. Az amerikai republikánusok és populista jobboldal, szélsőjobboldal őrjöng, hogy az előadó hülyét csinált kedvenc ikonjukból, Dunald Trumpból.

A rapper keményen beszól a rendőri brutalitás, a rasszizmus és a túlkapások miatt, miközben az egész az egész klip és dal egyenlőségjelet tesz a bohócok és Donald Trump Amerikája között.

A klip, a szöveg és nagyjából a zene is visszatér a rap eredeti feladatához, ami nem az, hogy pénzt vágnak nagyfenekű nők nagy melleire, majd bepattannak egy drága verdába, hanem az, hogy felnyissa a szemeket és ráirányítsa a figyelmet a környezetünkben tomboló igazságtalanságra, és értelmes, érthető társadalomkritikát fogalmazzon meg. Akár ironikusan, akár durván.

A műfaj magához tért, ideje nekünk is észbe kapni.

Nézze csak meg! Ha szereti a rappert, akkor kötelező, ha csak kíváncsi, milyen egy társadalomkritika 2017-ben és milyen az amerikaiak lelkiállapota, akkor ajánlott.

A klipet az elég nagy botrányt kavart Philando Castile ihlette, akit úgy lőtt agyon egy rendőr egy közúti ellenőrzésnél, hogy éppen a jogosítványáért nyúlt. Jesse Wellens rendező szerint konkrét bohózat, ami ma Amerikában a rendőrökkel kapcsolatosan történik, és ezért akart bohócokat a klipbe is. Az egyik ilyen bohóc egyébként Michael Rapaport, aki békésen spanglizgat a kocsijában, amikor egy rendőrbohóc egyszerűen lepuffantja. – írta az Index Kult rovata.

Persze az erőszak nem megoldás, ezért a végén elszívnak egy füves cigit.

Trump magyarországi hívei kormányon vannak nálunk, így lehet, hogy Snoop nem jöhet a közeljövőben fesztiválokra hozzánk…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!