Botka megdörzsölte a baloldal lámpását Miskolcon – hatalmas tömegek követték

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje Miskolcon nyitotta meg országjáró kampányát, ahol új politikát hirdetett meg. A rendezvényen felszólalt Molnár Gyula pártelnök is, aki világossá tette, hogy a párt elszánt és nem ellenzéki szerepre készül a jövő évi választások után.

„Nem 2022-ben és nem 2026-ban, hanem 2018-ban akarjuk leváltani ezt a kormányt. ÉS nem összefirkált zászlókkal hanem egyetlen egy zászlóval, egyértelműen, amire az van felírva; változást akarunk!”

Botka László néhány tízezer ember uralmát látja az országban, akiket földesurakhoz hasonlított, és akik birtokolják az államot, az ő kezükben van „a föld, a kastély, a pénz és a hatalom. Ők az urak, a nemesek. A többi 10 millió napról napra tengődik és robotol.”

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként bemutatkozni érkezett Miskolcra, de a párt új politikáját is bemutatta.

tömegbotka1

Az összefogásról elmondta, együttműködés csak úgy jöhet létre, ha a partnerek is felülvizsgálják korábbi politikájukat, csakúgy mint az MSZP.  „Nem kívánok az egyéni érdekeknél leragadó liberális pártvezetőkkel megállapodni, ehelyett a választókkal tárgyalok” – így reagált Botka László a Népszavában, hogy rövidre zárja a hamvába holt ellenzéki összefogósdit.

A beszéd főleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc és a ma Magyarországát állította párhuzamba, Botka külön kiemelte, hogy az 1848. március 15-én elhangzott 12 pont egyik pontjában a magyarok követelték például a felelős minisztérium felállítását. Elmondta, „nem ilyen világot álmodtak nekünk 170 éve a forradalom hősei.”

tömegbotka2

„tudják, mit hozott a forradalom? hogy a miniszterek felelősségre vonhatóak.  Személyes felelősséggel tartoznak az ország függetlenségének megőrzésért, felelősséggel tartoznak a törvények betartatásáért a közpénzekért.”

 

A politikus szerint a törvény előtti egyenlőség, és az arányos társadalmi terhek vállalása ma nem létezik, a kormányhoz hű körök gazdagodnak, míg milliók tengődnek.

Az elmúlt években hirtelen meggazdagodott emberek nagyrészt a kormányhoz köthető körökből kerültek ki, az ő milliós felhalmozásukat is különadókkal, luxusadóval kell terhelni, az átlag, vagy átlag alatti jövedelműek keresetét terhelő adókat pedig mérsékelni kell.

Az MSZP évek óta kritizálja az egykulcsos adót, ugyanis az az alacsonyabb jövedelműektől többet vesz el, mint a gazdagoktól, és ez igazságtalan. A havi egymillió forintot keresők magasabb adóztatása a középosztály talpra állítása és az alsó társadalmi osztályok felzárkóztatása a párt célja 2018-tól.

Botka szerint a Fidesz kialakította Magyarországon az új jobbágyságot,

„…elegünk van az úrhatnám fideszesekből, akik a munkások, a melósok, a napi bérért dolgozó kisemberek nehezen megkeresett pénzéből építenek kastélyt, luxusvillát, úszómedencét.”

tömeg botka3

A miniszterelnök-jelölt egy igazságos Magyarországot akar, ahol ilyen nem fordulhat elő többé.

Botka László a HírTV-nek adott nyilatkozatában összefoglalva is elmondta, hogy az átlag és átlag alattiak adóterhét csökkenteni akarják, ezért szerinte a minimálbérig adómentességre van szükség. A közterhekhez pedig járuljanak hozzá arányosabban a gazdagok.

Elmondta azt is, hogy meg kell nyerni egymillió új választót a ma még bizonytalanok köréből. Ők azok akik kormányváltást akarnak, de jelenleg nincs pártjuk. Őket kell megszólítani.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!