Egy földalatti világ Budapesten

A kép csak illusztráció.

Egészen addig, amíg magam nem tapasztaltam, soha nem hittem volna, hogy létezhet egy külön világ Budapest szívében, amely a belépést követően új lehetőségekkel és új szabályokkal mutatkozik meg a látogatóknak. A szauna meleg- és biszex férfiaknak szól, akik különféle okból látogatják ezt a tágas és számos sajátossággal bíró létesítményt. Igyekszem írásban átadni az átadhatatlant.

Képzelj el egy ajtót, amin ha belépsz, megszűnik a külvilág! Lemész egy kis lépcsőn, befizeted a korosztályodhoz és az aktuális naphoz mért minimális belépőt, és onnantól már más rezgésen működsz. Kapsz egy törülközőt, egy papucsot, egy karperecként működő kulcsot, ami a saját öltözőszekrényedet nyitja, mellé ajándékba egy óvszert, hogy bármit is csinálsz majd odabent, azt biztonságos keretek között tedd, és ha először jársz ott, a szauna alkalmazottja körbevezet. Megmutatja neked a relaxációra tökéletes TV-szobát, ahol általában természetfilmek vagy dokumentumfilmeket sugároznak, a büfét, ahol ételt és italt vehetsz, ha megéheznél, a jacuzzi medencét, ahol jó sokan elférnek, a különböző szaunákat, a számítógépes szobát, a tető nélküli udvart merülő-medencével, szóval mondhatjuk, hogy egy teljes wellness-központot. Ehhez még társulnak privát szobák is, ahol magad lehetsz, esetleg másodmagaddal is bezárkózhatsz.

A napozóágyakon pihenő emberek – idősebbek és fiatalok egyaránt – vagy éppen az egymás óvatos megérintésével tudakozó „bolyongók” megmutatják neked, hogy itt mi „illik” mi „szokás”. Azért is teszem idézőjelbe ezeket a szavakat, mert a szaunában mindent szabad, amit a felek akarnak, de semmi sem kötelező. Ha valaki csak körbejár, senki nem támadja le, nincs különösebb félnivalója, ha viszont az ember fia extrém dolgokra vágyik, itt azt is megtalálhatja.

Menjünk vissza a felszínre!

Egy vendéglátóhelyen ülök, és interjúpartneremet várom. Az egyik szauna – ugyanis Budapesten több efféle hely is létezik – tulajdonosa megérkezik. Elegáns, komótos férfi, nem gondolnám, hogy az ő fejében született meg a földalatti birodalom. Bemutatkozunk egymásnak, majd elkezdünk beszélgetni, de nehézkes megközelíteni a témát. Neki is, nekem is. Mit lehet írni egy melegeknek és biszexuálisoknak szóló szaunáról, ami tulajdonképpen a szexről szól, de nem is csak arról, sőt, valami sokkal többről. Elkezdünk egy kötetlen beszélgetést, amelyben valami hasonló konzekvenciát vonunk le: ennek a közösségnek igénye van a szaunára. Több okból is.

  • A szaunában biztonságos keretek között ismerkedhetsz
  • A társkeresőkkel ellentétben itt mindenki az, akinek mutatja magát, nem érhetnek kellemetlen meglepetések.
  • Nincs mit szégyellned, a legkülönfélébb típusú emberek fordulnak meg itt.
  • Jobb itt, mint otthon egyedül. Ha egy szabadnapon lazításra vágysz, kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújthat a szauna.
  • Ha ismert személyiség vagy, itt kizárt, hogy lefényképezzenek.
  • Nem létezik olyan heteroszexuális hely, amely hangulatában megközelítené a szaunát.

Az interjúból tehát sokkal inkább csak latolgatás lett. Arról beszéltünk a tulajdonossal, hogy ez mennyiben jó és mennyiben rossz, de végül nem sikerült negatívumot találni. Nagy kár, hogy ezt nem éli át mindenki…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!