Kiderült: Matolcsy hazudott a puccskísérletről

„Valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára”– hangzott el Matolcsy György jegybankelnök még a február 22-i parlamenti beszámolójában.

Matolcsy többek között arról is beszélt, hogy „egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el”, valamint „egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, föl akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt”. Mindezzel az Egyesült Államokat vádolta, azonban ezt az USA budapesti nagykövetsége visszautasította. Az ügyben Mesterházy Attila feljelentést tett, Molnár Zsolt (MSZP) és Szél Bernadett (LMP) pedig a nemzetbiztonsági bizottság előtt kért tájékoztatást.

Matolcsy a beszédében „titkosszolgálati és katonai forgatókönyvre hivatkozott, azonban a katonai titkosszolgálatnak semmiféle információja nincsen Matolcsy állításának alátámasztására. A polgári szolgálatoknál is hasonló a helyzet: nem mondták ki, hogy Matolcsy igazat mondott-e, vagy sem, de semmilyen közvetlen és egyértelmű információval nem támasztották alá az összeesküvés-elméletét, ehelyett teljesen nyílt információk alapján prezentáltak egy eseménysort.

A kormánypárti képviselők nem támogatták, hogy külön vizsgálóbizottság álljon fel azért, hogy Matolcsy kijelentésének valóságtartalmát alaposabban is átnézze, így nem is lesz belőle semmi – a puccskísérlet alaposabb vizsgálatát nem forszírozzák-írja a tenytar.hu

Matolcsy György elment a falig. Olyan rémhíreket terjesztett, amik nemhogy 100%-os kamuk, de az is kiderült, hogy a „Nemzet Bankára” képtelen arra, hogy legalább egyszer, csak egyetlen egyszer, tényeket közöljön a sajtóval.

Az a gyanúnk, hogy valami nincs rendben „Gyuribá'” felső traktusában.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!