Lengyel bértapsolókat hozat, de keményvonalas harcostársa ellen szavaz – ki az..?

Talált, süllyedt – az unió leghíresebb pávatáncosa.

Hiába üti-vágja az uniót Orbán és kormánya, hiába hozat saját internacionális legitimitását erősítendő lengyel bértapsolókat március 15-ére – amikor elválik a szar a májtól, Orbán olyankor mindig alázatosan az utóbbit választja.

A lengyel belpolitika hatalmas tiltakozása ellenére tegnap újabb két évre megválasztották Donald Tuskot az Európai Tanács élére.

A lengyel kormánypárt vezetője, Jaroslaw Kaczinsky mindent elkövetett, hogy Tusk ellen lobbizzon, mivel a politikai nézetkülönbségek mellett komoly személyes ellentétek jellemzik Donald Tuskhoz fűződő viszonyát, akit egyrészt a németek jelöltjének tekint, valamint a 2010-es szmolenszki légikatasztrófáért is felelősnek tart, amelyben testvére, a hajdani kormányfő Lech Kaczynski is meghalt.

ko
„Orbán és Kaczyński együtt megvédi Európát a baloldali és iszlamista őrülettől”

Természetesen nem tagadom, hogy csalódást okozott Orbán miniszterelnök úr magatartása, de tudatában vagyunk annak, milyen hatalmas volt a nyomás és mennyire olyan úton halad a mai EU, amely a széteséshez vezet” – jelentette ki csalódottan csütörtök esti sajtóértekezletén Jaroslaw Kaczynski, aki a végsőkig reménykedett, hogy legalább harcostársának vélt tanítványa kiáll mellette. Pedig még a budapesti olimpiát is támogatta Varsó – mondjuk az sem jött be.

Ha megkérdezte volna, simán jelezzük, hogy Orbán csak kocsmai szinten tud handabandázni – amikor valódi ketrecharcra kerül sor, bárkit cserbenhagyva elsunnyog a pragmatikus érdekek kulisszái mögött, bizonyítva: a kukorékoló izmozása nem több, mint pökhendi hiszti.

Ezt ismerhette fel a lengyel facebookozó közösség is, ahol azonnal nekiestek a lengyel barátságot oly nagyon erőltető Orbánnak, ráadásul saját oldalán:

Mindig is csodáltam önt mint politikust és mint Lengyelország jó barátját… De ma a szavazás után… micsoda szégyen. Ennek ellenére nagy vezetőnek tartom önt.”

orbi2

Maga mostantól nem a lengyelek barátja… Hogy szavazhatott Tuskra? Németország közelebb áll a szívéhez, mint Lengyelország. Szomorú dolog, mert Lengyelország szereti Magyarországot. De most át kell ezt gondolnunk. Árulás politikai haszonlesésből” – írta egy felhasználó, akinek a bejegyzését később törölték.

Sylwia Oskędra elmagyarázta, hogy szerinte mi történik. Azt írta: „Most megtapasztalta, hogy mit jelent az, ha valaki a PiS ellen fordul. Ha nem vagy velük, mindenféle senkiházinak fognak lehordani.

A twitterezők sem kímélték: hátbaszúrásról, hazug lengyel-magyar barátságról, berezelésről, árulásról értekeztek és már ott is Orbán lemondását követelik.

orbi

Kaczynski tavaly decemberben a Fekete Madonna kegyképe előtt fohászkodott a berlini áldozatokért, a lengyel parlamenti viszály rendeződéséért, s az ájtatosságot vezető pálos atyák külön fohászkodtak a magyar nemzetért is.

Nos, ez egy időre valószínűleg elmarad.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!