Ezek a felhőkarcolók épülhetnek meg az Árpád hídnál +KÉPEK!

A HB Reavis Group tett közzé honlapján néhány látványtervet, az Árpád híd pesti oldalára tervezett épületkomplexumról – az Agora Budapestről.

Eddig csak elnagyolt tervek jelentek meg, de annyit lehetett tudni, hogy egy új városközpontot álmodtak ide. Már a gazdasági válság előtt volt szó arról, hogy a budapesti felhőkarcoló-negyed itt fog felépülni, de csak az utóbbi 1-2 évben kezdték meg a terület megtisztítását.

20170227 Agora crop MIPIM 2017

Az biztos, hogy a Volánbusz-pályaudvar a korábbi és a jelenlegi állapotához képest emelkedettebb formában fog újjászületni, és a pesti viszonylatban „felhőkarcolóknak” számító 100 méter körüli toronyházak alatt fog elhelyezkedni.

Ha megépülnek az irodaházak, azokban több ezer ember fog dolgozni, a városrészben új szolgáltató egységek nyílnak emellett a környék is rendezettebb képet fog mutatni, ráadásul a jelenleg közlekedési csomópontként funkcionáló Hungária krt – Váci út kereszteződés a házak közt kap egy teret, ami csak a gyalogosoké lesz.

A várhatóan összesen 136 ezer négyzetméternyi új irodaterületet a Finta stúdió tervezésében 2018-2023 között tervezik felépíteni.

077

AGORA HUB FINAL06 utca nappali04

Képek forrása: HB Reavis

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!