Nyílt levélben üzent egy Lengyel jobboldali demokrata a magyaroknak! Megrázó sorok következnek

fotó:: nol.hu

Olyan levelet találtunk a Facebookon, hogy a hideg is kirázott minket. Eddig úgy tűnt, hogy a Lenygelek, nem Magyarország barátai, hanem csak Orbáné és a Fideszé. Ez az írás jelentős cáfolata ennek a tévhitnek. Változatás nélkül közöljük.

Egy Lengyel Levele a Magyar Néphez

Magyar testvéreim!

A nevem Ryszard Czarnecki. Lengyel vagyok. Olyan Lengyel, aki nem megy el idén márciusban Budapestre hős forradalmatok ünnepére. Egy évvel ezelőtt, amikor levelet kaptam a pártom vezetőitől, hogy vegyek részt a magyarországi ünnepségen, boldogan mondtam otthon a családomnak, hogy „végre megnézhetem Budapestet”. Örömmel jöttem, mert azt hittem, a népeink és a pártjaink közötti barátság elég erős kötelék ahhoz, hogy egymás nemzeti ünnepein részt vegyünk. Akkor is tudtam, hogy az országotok vezetője nem feltétlenül azok mentén a demokratikus gondolatok mentén vezeti az országot, ahogy azt a rendszerváltás idején képviselte, de az alapvető ideológiai kérdésekben egyetértettem vele, így hát részt vettem az ünnepségen.

A levelet, hogy jöjjek, idén is megkaptam. Meggyőződésem, politikai orientációm semmit sem változott tavaly óta. Ugyanolyan jobboldali, konzervatív értelmiségi vagyok, mint 2016-ban. Én nem változtam, a helyzet viszont sokat. Más levelet is kaptam. Magyar emberek levelét. Olyan Magyar jobboldali demokraták írtak nekem, akikről még itt, Lengyelországban is tudjuk, hogy kik Ők. Míg tavaly csak azzal voltam elfoglalva, hogy részvételemmel kifejezzem nagyrabecsülésemet a Magyar nép iránt, ebben az évben kicsit jobban utánanéztem, mi folyik ott.

Az eredmény egyszerűen megdöbbentő volt. A nemzetközi sajtóból csak keveset tudtam meg, ezért megkértem egy itt élő Magyar barátomat, hogy segítsen nekem megkeresni olyan magyarországi médiumokat, amik nincsenek a kormány befolyása alatt. Érdekelt, hogy mit írnak az ellenzéki újságok Orbán Viktorról, a Fideszről és a Kormányról. Az első nehézségünk az volt, hogy-mint elmondta- ilyen újságot nem könnyű találni. Ennek ellenére sikerült néhány ellenzéki orgánumot felkutatnunk. Hogy ne csak ilyenekből tájékozódjak, biztos ami biztos, kormánypárti lapok fő híreit is felolvasta nekem.

Egyszerűen nem találok szavakat arra, hogy miként mondjam el nektek, mennyire másként látom ma az országotokban folyó politikát. Azt látom, hogy a vezetőtök olyan választási törvényt kreált, ami csak a saját pártja érdekeit szolgálja. Én úgy láttam, hogy a Magyar nép több mint fele, nem a Fidesz-Kdnp-re szavazott 2014-ben. Ennek ellenére 2/3-os kormányt alakított Orbán. Ez már furcsa volt. Én ízig-vérig demokrata vagyok. Nehezen viselem azokat a törvényeket, amik nem 100%-ban fejezik ki a népakaratot.

Aztán jöttek sorba a korrupciós ügyek. Bármit olvastunk, bármit kerestünk, csak azt láttuk, hogy a Nemzeti Bankotok elnöke közpénzen tartja el a barátnőjét, találtunk egy olyan gázszerelőt, akinek akkora vagyona van, amiért egy átlag Magyar 8000 évig dolgozik. Rátaláltunk egyik miniszteretek helikopteres ügyére, gázszállítási ügyre, atomerőmű ügyre, olimpia ügyre, kaszinó, média, földügyekre. Olvastunk az egészségügy borzalmas helyzetéről, a mindent behálózó polip tevékenységéről, a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről, a parlamentből kitiltott újságírókról, a média leuralásáról és még számtalan vérlázító aljasságról, amit a Magyar nép ellen elkövettek. Megvilágosodtam. Rájöttem mi folyik nálatok. Felfogtam, hogy ezt nem lehet ideológiák mentén nézni. Ami ott megy, az bűncselekmény a nép ellen.

Drága Magyar Barátaim!

Van egy régi mondás nálunk. Polak, Węgier, dwa bratanki I do szabli, i do szklanki. Oba zuchy, oba żwawi, niech im Pan Bóg błogosławi.” („Lengyel-magyar két jó barát. Együtt harcol s issza borát. Vitéz s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre.”) Ez a mondás igaz akkor is, ha ideológiákról van szó. Nekem első a becsület, a hazaszeretet és a testvériség. Ezért írom most nektek ezeket a sorokat.

Magyarok!

Meddig tűritek még, hogy az országotokat egy despota vezesse? Meddig tűritek, hogy ezermilliárdokat osszanak szét maguk között azok, akik soha nem dolgoztak meg 1 euróért sem? Meddig nézitek tétlenül, hogy kisemmiznek, fenyegetnek, eltaposnak benneteket?  Egy nemzet ereje elsöprő. Egy nép képes megváltoztatni saját sorsát. Külső segítséget nem fogtok kapni. Nektek kell megoldani. Álljatok ki magatokért! Nektek kell kiállnotok magatokért. Nyissátok ki a szemeteket! Szerveződjetek, tűntessetek! Menjetek az utcára. Söpörjétek el ezt a korrupt, bűzlő kormányt!

És még valami:

Ha olyan levelet kapok, ami azért hív Budapestre, hogy ebben segítsünk, Én és a barátaim ott leszünk!

Őszinte barátsággal

Ryszard Czarnecki

 

-forrás: Facebook

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!