Lázár szembetalálta magát a legveszélyesebb ellenségével

Kép forrása: Blikk.hu

Minden rendszernek, hatalomnak megvan a gyenge pontja, ami az addig biztosnak vélt stabil alapokat lerombolhatja. A Fidesz esetében ilyen lehet a sokat emlegetett feltétel nélküli alapjövedelem, vagyis egy olyan rendszer, ahol a legelesettebbek túlélési esélyei jelentősen megnőnek, és amely a választópolgárok felé is hívószóként funkcionálhatna.

Lázár János épp ezek miatt nagyon érzékeny az alapjövedelemmel kapcsolatos témákra. A legutóbbi kormányinfón kifejtette: aki szociális segélyre szorul, de munkaképes, annak is dolgoznia kellene, hiszen a segélyét mások fizetik ki helyette. Kötelezni kellene a munkára azokat, akik munkaképesek, de nem dolgoznak – emlékeztetett a kancelláriaminiszter. Mint mondta: a Fidesz antikommunista párt, ezért nem fogadja el az alapjövedelem ötletét, amit a nemzetközi baloldal hirdet. Lázár szerint az alapjövedelem még az elkövetkező kampányok egyik fontos eleme lehet, ezért egy kissé szenvedélyes vitát folytatott az egyik újságíróval.

De mégis miként jelenthet ki ilyeneket Lázár, mikor egy olyan kormánynak a tagja, amelyik önmagának már megszavazta a feltétel nélküli jövedelmet? Ügyeskedéssel, strómankodással annyi jövedelemhez lehet jutni, amennyit az ember nem szégyell, viszont a legszegényebbek közben, akiknek az alapjövedelem adhatna egy stabil lehetőséget arra, hogy ha valaki munkanélkülivé válik se haljon éhen, ne fagyjon halálra, ne spóroljon a gyógyszerek kiváltásával, a dolgozókat pedig motiválja, hogy a fizetésük az alapjövedelemre tolódik.

Arról pedig, hogy a Fidesz mennyire antikommunista párt, ennél sokkal hosszabb cikkekben lehetne írni, részletezve azokat, akik közülük még nem voltak annyira rendszerellenesek, ha jelenteni kellett az állampártnak. Mára ők lettek az állampárt…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!