Zaklató busók Mohácson – megdöbbentő történet a „bohókás” rendezvényről

„Szemérmetlen módon végigtapogatták a busók a 15 éves lányomat Azzal a céllal mentünk Mohácsra, hogy szép élményekkel gazdagodva térjünk majd este haza. Sajnos ennek pont az ellenkezője történt” – egy elképesztő beszámolóval fordult a bama.hu szerkesztőségéhez egy szülő, aki álmában sem gondolta volna, hogy ilyesmi történhet egy régi hagyományokkal bíró farsangi felvonuláson.

„Kedden kamasz lányommal és néhány baráti családdal úgy döntöttünk, elmegyünk Mohácsra, a busójárás utolsó napjára, farsangtemetésre. Gondoltuk, mindamellett, hogy sok érdekességet látunk, kellemes délutáni kikapcsolódás lesz mindannyiunknak a program. Egy darabig vidám is volt a hangulat, a gyerekek is élvezték a forgatagot. Láttuk, hogy a busók a lányokkal viccelődnek, incselkednek. Egyikük odalépett a 15 éves lányomhoz, semmi rosszra nem gondoltunk – mikor azonban domborulatait megfogdosta, majd haladt tovább a tömegben, már nem volt annyira vicces.

Lányom is méltatlankodott, érthető módon zavarták a történtek. Kis idő elteltével másik két busó fogta közre, néhány másodperc erejéig – amikor a kislány „kiszabadult”, sírva fakadt. Mint kiderült, szemérmetlen módon végig tapogatták. A 15 éves gyereket! Aki porig alázva érezte magát emiatt.

Hiába álltam mindvégig mellette, a hatalmas subák még a kislányt is eltakarták, nem lehetett észrevenni, mi történt valójában. Felháborítónak tartom az esetet! Nyilván nem feltételezem, hogy valamennyi busó gátlástalan és a lányok kiszolgáltatott helyzetét álarca mögé bújva ily módon kihasználja. Viszont megengedhetetlennek tartom, hogy akár egy is legyen köztük, aki ilyesmit megenged magának! Nem tudom, hogyan lehet ezt kivédeni, de úgy tudom létezik a busóknak egy szabályzata, ami, feltételezem, tiltja ezt a magatartást.

Azzal a céllal mentünk Mohácsra, hogy szép élményekkel gazdagodva térjünk majd este haza. Sajnos ennek pont az ellenkezője történt. Nagyon bánt, hogy ilyen helyzetbe került a kislány, és az is bosszant, hogy tehetetlen vagyok. Mert nem tudom megvédeni egy ilyen helyzettől, és nem is tudom felelősségre vonni azokat, akik így viselkedtek vele. Ezért a szervezőket kérem, találjanak valamiféle megoldást, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő!”

(kép: illusztráció)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!