Szárnyalunk: Gyulaházi űrközpont után rákosrendezői Legoland..?

Blöffölt a nyíregyházi polgármester – rá is borították az asztalt.

Mostanában valami rákosista „határ a csillagos ég”-szindróma kezd eluralkodni az országban, miközben a napi étkezés jelent egyre komolyabb problémát sokaknak.

A gyulaházi „űrközpont”, a sátoraljaújhelyi üveghíd szédült elképzelései után/mellett most éppen dr. Kovács Ferenc nyíregyháza fideszes polgármester szívhatott magába valami erőset: a Facebookon vidámkodott, hogy közel 10 milliárdos kormánytámogatásból Nyíregyházán épülhet meg Európa ötödik LEGOLAND Discovery Center élményközpontja.

Apró probléma, hogy a Discovery Centerek működtetését kizárólagosan gyakorló Merlin Entertainment vállalat nem gondolkodik nyíregyházi projektben. Legalábbis a privatbankar.hu kérdésére válaszolták, hogy: „Merlin Entertainments currently has no plans on opening a LEGOLAND Discovery Centre in Nyíregyháza”. Vagyis a Merlin Entertainments jelenleg nem tervez Legoland Discovery Center élményközpontot nyitni Nyíregyházán.

Ezt a cáfolatot hitelesnek tekintve gondolta úgy Zugló polgármestere, hogy egy újabb európai Legolandért még nyitott a verseny, és ebben a versenyben Zugló jobb esélyekkel indulhat, mint Nyíregyháza.

A Magyar Közlöny egy hete adta hírül, hogy központi forrásból, 9,5 milliárd forint támogatással Legoland Discovery Center épülhet Nyíregyházán. Ezt a tervet néhány nappal később maga a Legoland kizárólagos üzemeltetője cáfolta.

Kapva kapott a lehetőségen Karácsony Gergely polgármester s a zuglói Rákosrendezőt ajánlja egy új Legoland helyszínéül a családi szórakoztatóparkok üzemeltetését végző cégnek.

A 70 hektáros terület kiváló közlekedési csomópontban, a Városliget a szomszédságában, az állatkert közelében fekszik. A Rákosrendező infrastrukturális háttere, valamint két és félmilliós budapesti agglomerációs hátországa is előrevetíti, hogy Közép-Kelet Európa legjelentősebb családi élményparkja legyen.

Hogy mindez nem pusztán egy fricska akar lenni a gigantomán elképzelésekre, azt az bizonyítja, hogy Zuglóban már 2015-ben készült egy stratégiai háttéranyag arról, miként működhetne a rákosrendezői terület Legolandként.

________________________________________________________________________

Kérjük ossza meg ezt a cikket és likeoljon minket a Facebookon! Nekünk ezzel segíthet. 

Tisztelettel köszönjük!

A Pesti Bulvár csapata

https://www.facebook.com/pestibulvar/

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!