Az ÖRO nem hívta meg a roma médiáról szóló konferenciájára a roma médiát

Az Országos Roma Önkormányzat által működtetett Országos Roma Kulturális és Média Centrum nagyszabású konferenciát tart csütörtökön, amire az NKA adatbázisa szerint 3 millió forint állami támogatást kaptak.

Van értelme egyáltalán cikket írni 3 millió forintról, amikor tízmilliárdok ilyen-olyan elköltése évek óta napi téma a sajtóban? Paks II. például egymilliószor többe kerül az országnak, de az új nemzeti stadionunk is több mint hatvanezerszer nagyobb tehertétel.

Még a Híd a munka világába című zseniális fantasy is félezerszer akkora büdzsével indult, amíg a hobbitok el nem lopták a teljes díszletet – de ez most nem az a cikk.
Ezen a pályán három millió forint annyi, mint a közmunkás bér egy random oligarcha pénztárcájában: borravaló a Mekiben.

De mégis miért kell akkor egyáltalán felemlegetni ezt a NER univerzumban szinte szégyellnivaló összeget? – teszi fel a kérdést a Roma Sajtóközpont, ami például ekkora támogatásból szokta megrendezni a Nemzetközi Roma Napot: Aranypánt-díjátadóval, kampányvideókkal, több tucatnyi rendezvénnyel, roma hősök kiállítással a villamos vonalon, stb.

Természetesen rengeteg más hatékony roma és nem roma civil szervezet van, amik ekkora összegből szintén fontos értékeket tudnának teremteni.

Az ORÖ konferencia témája egyébként: „Romédia – Romák Médiája – Romák a Médiában”. Három aktív roma médium van az országban: a Dikh Tv, a Romnet.hu és a Roma Sajtóközpont. Egyik sem kapott meghívást.

(forrás: RSK; kép: illusztráció – Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat elnöke)

________________________________________________________________________

Kérjük ossza meg ezt a cikket és likeoljon minket a Facebookon! Nekünk ezzel segíthet. 

Tisztelettel köszönjük!

A Pesti Bulvár csapata

https://www.facebook.com/pestibulvar/

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!