Az Origótól kirúgják azt, aki „nem kooperál rendesen” a vezetőséggel

képünk illusztráció

Frissítve: 2017.04.04.

Folytatódnak a kirúgások az Origonál. A fideszes online újság tegnap négy, ma újabb három kollégájától vált meg – létszámleépítésre hivatkozva, tudta meg az Index.

 Az Indexnek nyilatkozó, korábbi munkatársak azt mondják, a közelmúltban több új embert is felvettek, folyamatosan érkeznek új dolgozók.

Ma az Origo hírrovatának vezetőjét, egy hírszerkesztőt és a gazdasági rovat korábbi vezetőjét rúgták ki.

Az Indexnek név nélküli források elmondták: a „leépítés” olyan kollégákat érint, akik kevesebb mint három éve dolgoznak a portálnál, így a cégnek nem kell végkielégítést fizetnie, bár az egyhavi felmondási idő alatt a kirúgottaknak már nem kell bejárniuk és dolgozniuk. Mindenesetre a felmondás során egy HR-es és egy jogász van jelen.

Az Origo vezetősége szóban jelezte, a kirúgások ezzel véget értek.

Az elmúlt egy évben jelentősen átalakult a szerkesztőség összetétele, az irányt váltott, kormánybarát Origótól sokakat elküldtek vagy elmentek, ez elbocsátások ebbe a folyamatba illeszkednek. Korábban volt, aki azt mondta: a következő napokban többen önként is távoznak majd.

Délután kettőkor rendkívüli értekezletet tartott György Bence tartalom igazgató, ahol bejelentette, hogy a megüresedett helyeket új emberekkel töltik majd fel.

Az elbocsátások indoklásaként azt mondta, hogy a kirúgott alkalmazottak részben maguknak köszönhetik az egészet, és a jövőben olyanokkal akarnak dolgozni, akikkel lehet rendesen kooperálni.

A kirúgásokhoz hozzátette, hogy olyanokkal nem lehet dolgozni, akik színpadiasan szabotálják a munkát, ők nézzenek magukba.

Az index alapján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!