A főváros rosszul viselkedett, ezért egy fillérre se számítson

Nagyon úgy tűnik, hogy meg lett fenyegetve egy kétmilliós nagyváros. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken egy debreceni fórumon vonta le a szilárd, logikus következtetést, miszerint, ha Budapest népe a kormánnyal nem azonos állásponton, véleményen van – nevezetesen népszavazást akar olimpia-ügyben – akkor nem „érdemel” pénzt.

„Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás” így abból a vidék fejleszthető.

Magyarul; az olimpia elmaradása miatt ezer milliárd forintos fejlesztési pénz elvonásával fenyegette meg Lázár János a fővárost. Ez volt az a megállapítás, amit nem biztos, hogy el kellett volna mondania. Választási időszak közeleg, és ilyenkor egy kicsit többet ígérnek a politikusok, megjelennek kamu látványtervek gigaberuházásokról, átadnak néhány autópályát völgyhíddal a pusztában – szóval többet szoktak ígérni annál, mint ami van nem pedig kevesebbet – aztán várják, hogy a nép megszavazza őket.

Lázár úr, nem érdemes kevesebb pénzt ígérni a választóknak, mert azok nem fognak oda szavazni.

Lehet fenyegetőzni, csak nem érdemes, Kövér László házelnök például a salgótarjáni időközi polgármester-választás előtt gyakorlatilag megzsarolta a helybélieket, és talán ezért (is) végül a baloldal jelöltje győzött.

Van aki legalább próbálja menteni a menthetőt; Tuzson Bence, a kormány kommunikációs államtitkára utóbb próbálta menteni a menthetőt. Szerinte senkinek nincs ellenérzése a fővárossal szemben, Budapestet nem akarják büntetni. A szükséges fejlesztéseket olimpia nélkül is el kell végezni, és még nem született döntés az olimpiai pályázattól való visszalépés után felszabadult pénzekről.

Megint egy aljas húzás a Fidesz részéről, most éppen a fővárost és a vidéket akarják összeveszejteni – értékelte Horváth Csaba, a fővárosi közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője Lázár János szavait. A szocialista politikusnak ugyanis nincs kétsége afelől, hogy a miniszter véresen komolyan gondolta Budapest megbüntetését. A valóságban évek óta ez folyik, az olimpiai kudarc nélkül is.

A fideszesek újra ellentmondásba kerültek saját magukkal – állapította meg Horváth. Hiszen arra hivatkoznak, hogy a fejlesztések nagy részét olimpia nélkül is meg kellene valósítani. Ehhez képest az elmúlt másfél évben semmi nem történt, egyetlen fillért sem költöttek ilyen célra.

Ezer milliárd forintnyi fejlesztésnek pedig lenne helye a fővárosban. a kezdetben lendülettel megindult fejlesztések mára kifutottak, a régi leszakadt Ikarusok még ugyanúgy ma is róják a köröket, a metrók elfüstölnek, az utak rosszak.

Hogy 266.151 aláírás mi mindenre képes!

Népszava alapján

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!