Tarlós: még nincs lepapírozva az olimpiai pályázat visszavonása

A végleges döntés szerdán várható, de abban már most biztos, hogy elmarad a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, és még számos, a 2024-es olimpiához kapcsolódó fejlesztés is.

Pontosan még a városvezetés sem tudja, hány fejlesztés és beruházás marad el, amelyek, ha Budapest rendezte volna az olimpiát, bizonyosan elkészültek volna 2024-ig – nyilatkozta a hétvégén a főpolgármester

Tarlós egyetlen konkrétan várható munka, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának halasztását nevezte meg. Hozzátette: ahogy Orbán Viktornak is jelezte, folytatni fogja küzdelmeit a főváros számára elengedhetetlen beruházásokért.

Annak ellenére, hogy Orbánnal és Borkaival egyeztettek, a Fővárosi Közgyűlés végleges döntése az olimpiai kérdésben csak szerdán várható.

„Nem három férfi, azaz Orbán Viktor miniszterelnök, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Tarlós István döntötte el Magyarország jövőjét, s pláne nem a Momentum Mozgalom által összegyűjtött 266 ezer olimpiaellenes aláírás sorsát” – jelentette ki.

A visszalépés abban a pillanatban válik hatályossá, amint ő és Borkai Zsolt aláírja, s a levelet kézbesítik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság címére.

Izgatottan várjuk, hogy miként dönt a jövő héten a „három férfi” egyeztetése után a főként fideszes polgármesterekből álló Fővárosi Közgyűlés az olimpiai pályázat sorsáról – pezsgőt bontunk, egy egyöntetű „nem” esetén. Persze nem a pályázat miatt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!