Mikola István nagy bajban van – még az ügyészség is nyomoz

Kép forrása: Index.hu

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a IX. kerületi ügyészség Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára ügyében – írja a Magyar Nemzet.

Annak idején még a 24.hu írta meg, hogy Mikola a 2011–2014 közötti nagyköveti fizetése mellett megtartotta magának a minisztérium által a felesége után kiutalt pótlékot is. Az ügyben Tényi István Fidesz-tag tett feljelentést, a nyomozást pedig az ügyészség döntése értelmében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja le.

Mikola 2011 és 2014 között magyar OECD-nagykövet volt Párizsban, amiért havi 5 ezer eurót kapott. Felesége diplomatafeleségként havi 1600 eurót kapott, amit Mikola javadalmazásához adtak hozzá.

A cikk szerint Mikola feleségének azzal van a problémája, hogy mivel a havi 1600 eurót is Mikola vette fel (bár ekkor még a jelek szerint együtt is voltak), ez az összeg a férje, és nem az ő nyugdíjalapját növelte.

Mikola unokaöccse a lúgos orvos csak 4 évet kapott

Nagy csodát nem érdemes várni a Mikola-ügyben, ugyanis az egyik legszörnyűbb, legbrutálisabb erőszakos cselekményt az unokaöccse, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója követte el, aki a volt barátnőjét injekcióval elaltatta, majd nemi szervét lúggal öntötte le. A vádlottat először felmentették, aztán nagy nehezen mégis sikerült vádat emelni ellene, azonban egyelőre 4 évet kapott tettéért, pedig még Zacher Gábor és egy másik orvosszakértő is kimondta a bíróság előtt, hogy a nő több okból adódóan is életveszélyben volt a támadáskor, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem halt meg.

Annak idején a DK még feltette a kérdést az ügyészségnek, hogy kapott-e Mikolától vagy más fideszes politikustól utasítást arra, hogy ne szaglásszanak a volt kórházigazgató után.

Furcsa ez az ügyészség Magyarországon…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!