„Álcivil” Fidelitas-tag próbálta lejáratni a Momentumot

Civil „felszólalóként” próbált feltüntetni egy Fidelitas-tagot az állami hírügynökség a Szegedma.hu híradása nyomán – számolt be a történtekről a 168ora.hu..

Az MTI a helyi fideszes lap, a Szegedma.hu tudósítása alapján tájékoztatott a Momentum Mozgalom szegedi rendezvényéről, kiemelve, hogy azt a kérdést is feltették a szervezőknek:„Lenézi és utálja a vidékieket a Momentum Mozgalom?”.

Az MTI ezek alapján azt írta:

„Az egyik felszólaló arról beszélt, nem érti, hogy a mozgalom mit keres Szegeden, amikor az egyik elnökségi tagjuk, Mécs János – az egykori SZDSZ- es országgyűlési képviselő, Mécs Imre fia – arról ír egy értekezésében, hogy »Istenkém, hogy rühellem a vidékieket«”.

Mécs János írása a Momentum szerint szatíra, és pont a budapestieket figurázza ki. Tehát csak az láthat bele sértést, aki nem érti az iróniát, vagy az, aki nem akarja megérteni.

A 444.hu közben kiderítette, hogy a „felszólaló”, aki egyébként szórólapokat is osztogatott a rendezvényen, nem volt más, mint a Fidelitas Csongrád megyei választmányának tagja. Az illető a Fidelitas Facebook-oldalán látható fotón is szerepel (jobbról a második).

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!