Semjénnek (is) üzent a pápa: a képmutató katolikusnál is jobb egy ateista

Ferenc pápa személyes miséjén tartott szentbeszédében marasztalta el az egyházon belüli, kettős életet élő személyek viselkedését.

A rezidenciáján tartott reggeli miséjéhez fűzött néhány előre nem megírt, rögtönzött megjegyzést. „Botrány, hogy valaki egy dolgot mond, és mást cselekszik. Ez köpönyegforgatás” – érvelt.

„Vannak, akik gyakran hangoztatják: ’nagyon katolikus vagyok, mindig járok misére, ehhez és ehhez a szervezethez tartozom’, pedig valójában ezt kellene mondaniuk: »nem élek keresztényi életet, nem adok méltányos bért az alkalmazottaimnak, kizsákmányolom az embereket, feketén üzletelek, pénzt mosok, kettős életet élek” – folytatta a rendhagyó elmélkedést, amit a Vatikáni Rádió osztott meg a nyilvánossággal.

„Sok katolikus van, akire igaz ez, és ez botrány. Hányszor hallottuk már, hogy az emberek azt mondták, hogy ha ez az ember katolikus, jobb lenne ateistának lenni” – jelentette ki az egyházfő. Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta gyakran prédikálja, hogy a híveknek aszerint is kellene cselekedniük, amit szóban hirdetnek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!