Orbán olyasmit mondott a Momentumra, amit még tőle sem vártunk

Számítottunk rá, hogy Orbán megnyilatkozik majd kedvenc házi szócsövén, vagyis az adófizetők pénzén fenntartott, előre lefixált keretek között működő Kossuth rádióban. Abban is biztosak lehettünk, hogy nem hagyja majd szó nélkül az olimpiai pályázat visszavonását. Azok után pedig, hogy a lánya gyászol, Tarlósék döntöttek, a Momentumnak sikerült elérnie a célját, kétséges volt, hogy mit fog mondani a kormányfő.

Kérem, kapaszkodjanak, rázós mondatok következnek!

Komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot

– mondta a miniszterelnök. Erre visszakérdezett a riporter, egy látszólag spontán, de minden bizonnyal előkészített szöveggel: mi lett volna a szégyen, a népszavazás?

Orbán szerint a népszavazás magyar ügy, amit még akár meg is lehet nyerni, de még akkor is csak többség lesz, nem pedig egység. Már pedig anélkül nem lehet nyerni – ismételgette papagájként a Habony-echot Orbán.

A kormányfő szerint hiába lett volna esetleg többség (bár a társadalom nagyobb része jeleneg nem akar olimpiát), kikaptunk volna Los Angelessel és Párizzsal szemben. „Ronggyá vertek volna” – summázta Orbán, akit ezután arról kérdeztek, hogy politikai ügy lett-e az olimpiai pályázat.

Orbán szerint egyértelmű a helyzet: a Momentum Mozgalom álomgyilkosságot követett el. Nem drágállotta, hogy egyesek olimpiai álmainak meggyilkolásával törjön be a politikába – mondta.

Lassan harminc éve vagyok a politikában, meghallgattam őket, ez egy új SZDSZ. Kis lökdösődés után pedig MSZP-SZDSZ-koalíció jön

– mondta Orbán Viktor a Momentum Mozgalomról.

Ezzel szemben tegnapi sajtótájékoztatóján Fekete-Győr András világossá tette: nem fognak együttműködni egyik jelenlegi párttal sem.

Összefoglalva:

Orbán tehát álomgyilkosságnak véli, hogy egy nyerhetetlen pályázatról népszavazást írjunk ki, és az ésszerűtlen feltételek miatti visszavonás amúgy is bekövetkezett volna szerinte, bár azt nem indokolta meg, miért adtuk be, mindenesetre a Momentum az új SZDSZ. Vili?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!