Odalett Orbánék álma, de megmarad a jövőnk

MTI fotó

Mégsem pályázik Budapest a 2024-es olimpiára, erről a miniszterelnök, a budapesti főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, együttes megbeszélésük után döntöttek. A visszavonást azzal indokolták, hogy a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

„Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot.  Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól – értesült az M1.

„Hülyét csinálnánk magunkból, ha visszalépnénk” – Mondta még szerda délelőtt az olimpia mozgalom friss, új arca, Gundel Takács Gábor. A műsorvezető számára van egy rossz hírünk.

Szerda estére meg is született a határozat, hogy a kormány visszalép, a Magyar Közlönyben meg is jelent a kormányhatározat, de a visszavonás indokaként, a bűnbakokat is sikerült megjelölni”az egyetértés felbomlásáért a felelősség a korábbi döntésükből kihátráló ellenzéki pártokat terheli” – egy ilyet már a fővárosi közgyűlésen is elfogadtak, amit Kocsis Máté buzgón javasolt.

Tarlós István később az MTI-nek nyilatkozott. „Egység nélkül nem érdemes belefogni a pályázat végig vitelébe, és a kormány is azt a döntést hozta, hogy azt a javaslatot teszi a fővárosnak, hogy az adott körülmények között vonja vissza a pályázatot” – mondta a főpolgármester, emlékeztetve arra: már a múlt pénteki sajtótájékoztatóján célzott arra, hogy a jelen körülmények között értelmetlenné válik a pályázat.

Borkai Zsolt (MOB) tovább küzd az olimpiáért, még előttünk van 2028 is, de akár a 2144-es olimpia is reális lehet. „A MOB a jövőben is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy hitének, alapszabályának és küldetésének megfelelően Magyarország mihamarabb olimpiai játékokat rendezhessen!” – nyilatkozta a MOB elnök.

Orbánék döntése azt jelenti, hogy népszavazást nem fognak kiírni ebben a kérdésben Budapesten.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!