Nem engedik az előre hozott népszavazást: Folytatódik a budapestiek zsarolása és hazaárulózása

Budapest, 2016. szeptember 28. Tarlós István fõpolgármester (k), Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere (j) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2016. szeptember 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A mai napon dönthet a fővárosi közgyűlés arról, hogy visszavonja-e a városvezetés a 2024-es olimpiai pályázatot. FRISSÍTÉS!

„Nem született végső döntés az olimpiáról. A fideszes többség leszavazta azt az ellenzéki javaslatot, hogy írják ki a népszavazást az olimpiáról. Előre hozott népszavazás tehát nem lesz. De nem döntöttek az olimpiai pályázat visszavonásáról sem. A fideszes többség azt a javaslatot fogadta el, ami szerint az ellenzék tehet mindenről, a tárgyalást folytatja a főváros a kormánnyal és a MOB-bal.” – Index.

Az elmúlt napokban széthullni látszik a Fidesz, a Momentum és a balodali pártok sikeres aláírásgyűjtése után először az olimpiai rendezést reklámozó olimpiai bajnok sportolóink nyilatkoztak arról, hogy érdemes lenne egy népszavazást kezdeményezni az ügyről,

mégiscsak összegyűlt az a 266.151 aláírás…

A köztévében és a fideszes médiában itt-ott szivárogtak ki cikkek, szólaltak meg hangadók, akik alapesetben egy az egyben fújják a kormánymantrát, de most zavarodottan azt sem tudják, hogy merre vannak arccal előre.

Az Orbán évértékelőjén készült indexes videó is jól mutatja a zavar mértékét, 10 fideszes vagy kormánypárti kötődésű megmondó ember, politikus, bértollnok 10 különféle dolgot hadovált a kamerának.

Pedig eddig mindig ugyanaz a panel volt a fejükbe verve, most valahogy összeomlott az egész. Ez csak a kezdet?

Kósa, Orbán, Tarlós, Borkai csak pár név az elmúlt pár napból akik különféle nyilatkozatokat tettek egyazon témában; nevezetesen, hogy lesz-e olimpiás népszavazás, vagy vissza kell-e vonni a pályázatot. Öten hatfélét.

Talán új kommunikációs stratéga „ült be a kormány mögé?”

Mindenesetre a mai közgyűlésen Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke – aki hivatalosan visszavonhatja a pályázatot – egyedül védi még álláspontját, Tarlós inkább az indexet olvassa, és inti nyugalomra feszült kormánypárti képviselőtársait.

Az ellenzéket éppen hazaárulózzák. Az nem baj, elviselik, na de a 266 ezer aláírót is?!

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom elnöke az RTL-en vitázott véletlenül Fekete-Győr András Momentum elnökkel az olimpia rendezésről, és a vita hevében olyan feszült állapotba került, hogy jobbnak látta bezsarolni egy kétmilliós nagyvárost;

ha nincs olimpia, a hármas metró kocsijai továbbra is kigyulladhatnak.

Szalai-B úgy érzi ő már akkora ember, hogy ezzel csak így játszadozhat. Akár emberek is meghalhatnak a metrótűzben, de mit számít az, ha egy ilyen zsíros üzlet lehetősége lebeg a szeme előtt. A metró-felújítás egy nyűg, persze abból is lehet lopni, de

az olimpiából jó nagyokat lehet lopni.

Kocsis Máté csatlakozva a hazaárulózókhoz, hárompontos kis papírkát (határozati javaslatot) fogadtatna el a Fideszes többséggel, hogy mindenki elolvashassa, hogy kik miatt nem sikerült az olimpia-pályázat. És majd 50 év múlva amikor az archívum pincéjéből, ez a papír előkerül, akkor az utókor megköszöni Kocsis Máténak, hogy lejegyezte azok nevét, akik gondoskodtak az államcsőd elkerüléséről, és arról, hogy 50 év múlva is létezik Magyarország.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!