Az olimpia egy nagy fűthető focipályává tenné az országot

Harangozó Tamás (kép forrása: 24.hu)

Fűthető focipályához hasonlította a budapesti olimpia ügyét Harangozó Tamás.

A szocialista országgyűlési képviselő a HírTV reggeli műsorának volt vendége. Az olimpiai pályázat visszavonása körül kialakult káoszt teljes fejetlenséggel jellemezte.

A politikus elmondta, az MSZP azt javasolja, hogy a törvényes úton haladjon tovább a népszavazási kezdeményezés, tehát az érvényes aláírások összeszámolása után, tartsák meg a referendumot, viszont az ország érdekében azt minél előbb.

Az olimpia rendezés költségei évtizedekre eladósítanák az országot, és reális veszélye van annak is, hogy a méregdrága létesítmények – pénz hiányában – az olimpia után kihasználatlanul pusztulnának.

„Nem tudták megrendezni az első tavaszi fordulót több ilyen csilivili stadionban, többek között olyanban se, amelyiknek fűtött pályája van, mert szétfagyott a pálya. Tudja miért? Mert az önkormányzat megmondta, hogy nincs arra se pénze, hogy bekapcsolja azt a nyamvadt milliárdból megépített gyepfűtést. Erre mondtam azt, hogy jelen körülmények között ez az olimpia egy nagy fűthető focipályává tenné az országot, amit utána nézegetnénk, és arra sem lenne pénzünk egyébként, hogy ezeket az intézményéket fenntartsuk, erre sajnos számos példa van a világban” – mondta el a politikus.

A HírTV cikke alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!