Zuglóban már tombol a feljelentős kampány

Nekiment a szociknak a Civilzugló Egyesület önkormányzati képviselője, Várnai László.

A képviselő feljelentést tett az április 23-án esedékes időközi választás rendjének megsértése, fenyegetés és rongálás ügyében, ismeretlen tettes ellen.

Amint arról már többször is beszámoltunk, a választást Sápi Attila szocialista önkormányzati képviselő eltűnése miatt kellett kiírni, akit 2016. január 5-én látták utoljára, amikor tréningruhában és kabátban lement vásárolni újpalotai otthonából.

Mivel komoly tétet jelent, hogy a közös (MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Összefogás Zuglóért Egyesület) által indított Bitskey Bence vagy a Fidesz jelöltje viszi-e el a mandátumot s ezzel a zuglói testületi többséget, fokozott feszültséget jósoltak már előre a választást megelőző kampányolásban.

Mivel a Civilzugló Egyesület önálló jelöltet indított, előre borítékolható volt, hogy előbb-utóbb „valami történik”. Várnai László közösségi oldalán jelentette be, hogy a jelöltjük körzetében található gyógyszertári munkahelyének a kirakatát „az éj leple alatt” összeragasztgatták.

„Az újkori magyar demokrácia történetében nem tudok olyan esetről, amikor egy jelöltet a munkahelyén zaklattak és ennyire durva fenyegetéssel próbálnak a választáson indulástól elrettenteni” – panaszkodott közösségi oldalán Várnai.

A történtek mögött a szocialistákat sejti – véletlenül sem a fideszes konkurenciát -, akik állítása szerint „többször, több embernek elmondták, a jelöltnek is megüzenve, hogy amennyiben Mónika el mer indulni a választáson, akkor a 2014 őszinél is durvább lejárató kampányba kezdenek.”

Karácsony Gergely polgármesternek el kéne végre gondolkodnia, hogy kikkel állt össze – üzente Várnai, aki a 2014-es választás óta hűvös távolságtartással kezeli Karácsony tevékenységét, mivel ő is indult a polgármesterségért, amit erősen elbukott.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!