Végső megoldás született a Moszkva-Széll Kálmán téri óra ügyében

Meg nem erősített szakmai információk szerint az önjáró óra problémáját a beltéri vezérlővel tervezett, de a nagy hidegben kültéren bedöglő kábelrendszer aszinkronicitása okozza.

Vagy valami ilyesmi.

A szerkezetet telepítő cég szerint „a BKK az egész beruházási időszak alatt nem tudta tisztázni az óra leendő üzemeltetőjének kilétét (BKK vagy BKV), emiatt nem tudta megjelölni, hogy melyik épületben kaphatna helyet az érzékeny vezérlőegység. Arra kértek minket, hogy amíg az üzemeltető jogi személye nem tisztázódik, a vezérlőt magába az oszlopba helyezzük el ideiglenesen.

ora

Az oszlop azonban egy rendkívül hegyes geometriájú test, amiben a LED-kijelzőknek és azok működtetéséhez szükséges betápoknak is alig van hely. A vezérlő már csak cipőkanállal fért be, de mivel a tér átadója halaszthatatlan volt, teljesítettük a BKK kérését, abban a hitben, hogy a korábbi ígéreteknek és megbeszéléseknek megfelelően a vezérlés legkésőbb a próbaüzem után 2016 szeptemberében áthelyezésre kerül az üzemeltető cég felségterületén.”

Nos, míg elérkezik végre a kábelbarát tavasz, addig egy organikus eszköz segíti a pontos időhöz való igazodást. Hidegre, melegre rugalmasan reagál – pulcsi fel, pulcsi le -, a tápegysége napi kétszeri melegétel. Birizgálni tilos.

(kép: Németh István Emánuel)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!