Tegyél le mindent a kezedből, megmutatjuk, mennyit tejelsz Orbán civiljeinek!

Fotó: Facebook - Tardi Tamás Ákos

Soros György ide vagy oda, Orbán Viktor civiljei nem norvég pénzekből, vagy amerikai finanszírozásból működnek, hanem állami cégek pénzelik őket, nem is akármennyivel.

Ez a gyönyörű, sárga honlap a Jövő Uniója Alapítványé, vagyis a Fidelitas Országos Választmányát is vezető Tardi Tamás Ákos kuratóriumi elnöksége alá tartozik. Szép, ugye?

srg

A Hungarocontrol nevű állami cégtől a Fidelitas vezetőjéhez köthető alapítvány 25 milliót zsebelhetett be. 2016. február 19-én kötöttek vele szerződést, a teljesítés határideje 2017. január 31. volt – szúrta ki a HVG. Korábban a Szerencsejáték Zrt.-től is kaptak 8 milliót, de ez a szerencsejátékos szerződések között valamiért nem szerepel.

Mivel foglalkozik az alapítvány?

„Engedje meg, hogy a Jövő Uniója Alapítvány elnökeként köszöntsem honlapunkon!
A Jövő Uniója Alapítvány a kezdetektől fogva elkötelezetten támogatja a fiatal generáció közéleti fejlődését – határainkon innen és túl –, kulturális, tudományos és művészeti tevékenységeit. Tudatosan figyelmet fordítva az ifjúságnevelésre, a Közép Európai fiatal generáció közös törekvéseinek segítésére. Kérem, engedje meg, hogy bemutassam Önnek az Alapítvány programjait, az Őrangyalok Ligáját, a Mi Energiánkat!, valamint a Vállalkozz rá! elnevezésű projektünket” – ha a sok engedje meg után még valaki mindig nem megengedő, a honlapjukon tájékozódhat arról, hogy többek között gyermekek álmait váltják valóra egy napra.

Tardi Tamás Ákos így nyilatkozik erről: „Különösen büszke vagyok az Őrangyalok Ligája kezdeményezés megvalósulására, hiszen személyes indíttatásból, sikerült egy országos szinten ismert és elismert kezdeményezést kiépíteni” – jeleznénk, hogy állami cégek pénzéből, vagy éppen a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból mi is szívesen építünk ki ilyen rendszereket.

A Polgári Körös szervezet sokkal jobban járt

A Hungarocontrol 320 millióval támogatta az Orbán Viktor közreműködésével a kétezres évek elején megalakult polgári kör mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítványt. Nekik még szebb a honlapjuk.

szöv

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány honlapján nem találni nyomát a támogatóknak. Az alapítvány adatain kívül az éves jelentéseket teszik közzé. Az utolsó, 2015-re vonatkozó jelentés szerint abban az évben az Alapítványnak 69 milliós bevétele volt adományokból és támogatásokból, azonban a táblázatban nem részletezik még az esetleges nagyobb adományozókat sem.

A Hungarocontrol ehhez képest jól kitömte az Alapítványt, a 320 milliós támogatást 2017. június végéig kell kifizetniük.

Ha újraszülethetnénk, Fidesz-közeli alapítvány lennénk…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!