Már ma eldőlhet, lesz-e népszavazás olimpia ügyben

Borkai Zsolt és Tarlós István - Olimpiával suttogók (kép: Népszava)

„Az MSZP egy olyan előterjesztést nyújt be a szerdai közgyűlésen, ami az olimpiai népszavazás soron kívüli kiírását tartalmazza, így 5 hónapot lehetne spórolni, mert már májusban eldőlhetne végleg a Fidesz szemfényvesztése.” – Írta Horváth Csaba MSZP-s fővárosi képviselő, így nagy eséllyel akár már szerdán szavazhat a Fővárosi Közgyűlés az olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásáról.

Azt javasolja, hogy a főváros ne húzza tovább az időt, hanem azonnal döntsön a referendum kiírásáról.

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk – a főpolgármester és a kormány a sikeres Nolimpia kampány után pánikszerűen próbálják meg áttolni egymásra a felelősséget, miközben két forgatókönyv látszik kirajzolódni;

Az egyikben visszavonja a főváros a pályázatot, viszont akkor nem lehet népszavazást tartani – így járt az MSZP is tavaly a vasárnapi boltzár eltörlésekor. A másik lehetőség, hogy a Fidesz beleáll a népszavazásba, erre utalhat a kormányzati sajtóban olvasható „a nép hangja így- a nép hangja úgy” felütéssel megírt cikkek, kedélyesen mondott mondatok.

A pályázat visszavonása azonban nem minden szereplőnek tetsző ötlet – Időközben Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke közleményben jelentette ki: független köztestületként a szervezet a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy előmozdítsa és segítse, hogy Magyarország mihamarabb olimpiának adhasson otthont. – Számomra érthetetlen, hogy miért hátrált most ki a politikai ellenzék egy nemzeti ügy mögül – írta Borkai Zsolt az egyébként civil kezdeményezés eredményére reagálva. Elismerte: a 2024-es rendezésért versengő Párizs és Los Angeles mellett minimálisra csökkent Budapest esélye. – írta a Magyar Nemzet.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!