A három jobbikos képviselő feltört irodája csak mese volt habbal

Fotó: eger.jobbik.hu

Néha kell a szenzációhajhászás, az összeesküvés-elméletek gyártása. Így volt ez a Jobbik esetében is, akik nem egy, hanem rögtön három irodát találtak feltörve a Képviselői Irodaházban. Olyan ez, mint a vicc: nem Leningrádban, hanem Moszkvában, nem Volgákat, hanem Ladákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak… a hír tehát igaz volt, csak annyira nem.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség a Jobbik három, az Országgyűlés Irodaházában található három irodájával kapcsolatban, amelyeket még január 9-én találtak nyitva, de a nyomozóhatóság szerint nem törték fel azokat – tudta meg az MTI rendőrségi forrásból.

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője aznap azt közölte: a Jobbik három irodáját nyitva találták az Országgyűlés Irodaházában, ezek egyikét, Mirkóczki Ádámét felfeszítették. Hozzátette: szóvivőtársa a parlament nemzetbiztonsági, továbbá honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja, aki minősített adatokat is kezel, így államtitkok is veszélybe kerülhettek.

A Belügyminisztérium még aznap közölte, hogy a rendőrség helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett. „A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak. A harmadik zárszerkezeten klasszikus feszítési nyom szintén nem volt” – írta a BM közleményében, hozzátéve: az esetleges idegen behatolás megerősítésére vagy kizárására még szakértői vizsgálatra lesz szükség.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: a nyomozás során kiderült, hogy az irodákat előzőleg takarították, a takarító pedig nem zárta ki, hogy a zárak és az ajtók állapota miatt „mellé zárt” és így valamelyik ajtó nyitva maradt. Az irodákban kutatásra utaló nyomot, változtatást nem találtak, értékek, okiratok, munkaanyagok nem tűntek el. Annak nyomát sem találták, hogy álkulccsal próbálták volna kinyitni a zárakat, s bár találtak az ajtókon és a tok felületein festéksérüléseket, azok a rendőrség szerint nem erőszakos támadásból adódóak.

A Pesti Bulvár felhívta Mirkóczki Ádámot az eset történtekor, aki portálunknak elmondta: különösnek tartja, hogy egyszerre három irodának fáradt el az anyagszerkezete, hiszen nem ő volt az egyetlen, akinek hirtelen kinyílt az ajtaja. Mivel a Képviselői Irodaház folyosói nincsenek bekamerázva, a képviselő abban bízott, hogy a bejárati ajtónál elhelyezett térfigyelők tisztázhatják, hogy ki járhatott az épületben az elkövetés idejekor. (Reptér-szintű becsekkoláson megy át minden látogató, és csak külön engedéllyel lehetséges a beléptetés az irodaházba, ezért minden belépő személyigazolvány-számát a kormányőrség tartja nyilván – a szerk.) Viszont ezeket vélhetően nem is ellenőrizték, hiszen nem találtak bűncselekményre utaló nyomot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!