„Ki nem állhatom a sajtót/…/ utálom, de…” republikánus vélemény a szabad sajtóról

Senator John McCain, R-Ariz., speaks during the Munich Security Conference in Munich, southern Germany, Friday, Feb. 17, 2017. The annual weekend gathering is known for providing an open and informal platform to meet in close quarters. (AP Photo/Matthias Schrader)

Az amerikai elnök támadásaival szemben védelmébe vette a sajtót egy vasárnapi tv-interjúban John McCain republikánus szenátor.

„Én ki nem állhatom a sajtót. Magukat például különösen utálom” – mondta John McCain az interjút készítő Chuck Toddnak, majd így folytatta: „Viszont az igazság az, hogy szükség van önökre. Szükség van a szabad sajtóra. Ez létfontosságú.”

A szabad sajtó elengedhetetlen a demokrácia fenntartásához – hangsúlyozta John McCain az NBC csatorna Meet the Press című műsorának adott interjúban, amelyből előzetesen részleteket tettek közzé.

„A diktátorok is így kezdik. Ha megnézzük a történelmet, a diktátorok első dolga, hogy ellehetetlenítik a sajtót. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Trump elnök diktatúrát akarna kiépíteni, csak azt mondom, hogy tanulnunk kell a történelemből” – fejtegette a republikánus szenátor.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!