A Budapesti olimpia kampányarca is támogatja a népszavazást

Szilágyi Áron a főváros több forgalmas pontján óriásplakátokról hirdeti a budapesti olimpiát (kép: MTI/Máthé Zoltán)

A kormányközeli TV2 reggeli műsorának a Mokkának volt vendége Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások biztosa és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, akik az olimpia-ellenes népszavazási kezdeményezésről beszéltek.

Szilágyi Áron az emberek megkérdezésének fontosságát hangsúlyozta.

Végre most, hogy a kormány kivonult az olimpia mögül elővehetők lettek az olimpia-ellenes hangok.

Nemzeti Egység!

Áron, nektek, vagy neked személy szerint mekkora csalódás az, hogy ennyien aláírták ezt az ívet? Hogy nem szeretnék azt, hogy Budapesten legyen az olimpa?” – tette fel a kérdést Szebeni István, mire Szilágyi Áron olyan választ adott, amire a gyakran szervilis műsorvezető bizonyára nem számított.

Szilágyi Áron azonban azt mondta:

„Én úgy gondolom, hogy az, hogy a magyar választópolgárok – élve az alkotmányos jogukkal – arra gyűjtenek aláírást, és aláírják azt az ívet, hogy legyen egy népszavazás egy egyébként nagyon fontos témában, ami az ország egészét érinti, a társadalmunk egészét érint, az semmiképpen nem lehet egy csalódás.”

“Az emberek arról döntöttek, hogy egy népszavazáson szeretnék, népszavazásra szeretnék vinni az olimpia ügyét, és maguk voksolnának arról, hogy legyen-e olimpia vagy ne legyen. Én ezt, én ezt jónak találom, és úgy gondolom, hogy ennek van helye, és természetes, hogy ilyenkor a politikai pártok is felszólalnak, de szerintem sokkal fontosabb itt a civil szervezetek és maguknak az embereknek a véleménye. Én is természetesen nem politizálok, főképp nem pártpolitizálok, de mint sportoló, mint magyar ember, mint a sportot szerető, az olimpiai mozgalommal, az olimpiai eszmékkel abszolút azonosulni tudó valaki, én is elmondom a véleményemet. Én arra biztatok mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet.”

A 24.hu alapján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!