Orbán egy étteremben olyasmit tett, amiért 12 ezer lájkot kapott

„Élesben megy a játék, szó sem lehet róla, hogy nyerni hagyjuk” – mondta viccesen a hvg.hu-nak annak a fideszes asztaltársaságnak az egyik tagja, aki a miniszterelnökkel ultizott csütörtök este a visegrádi frakcióülés levetéseként. A játékról „Meló után” címmel Orbán Viktor posztolt fényképet a Facebookon.

16640803 10154883799581093 737898988165802604 n

A miniszterelnökkel korábban is többször ultizó képviselő azt nem volt hajlandó elárulni, hogy a tegnapi partit ki nyerte, de annyit sikerült kihúzni belőle: bár a kormányfő jól játszik, tegnap nem ő volt nyerésben. Hogy mégis, melyikük, arra titokzatosan csak annyit mondott: úriember se a kártyanyereségéről, se veszteségéről nem beszél.

Nagy valószínűséggel tehát Orbán vesztett, mégis nyert. Ha megfigyeljük ezt a beállított képet, kommunikációs szempontból több mindent sugall. Egyrészről azt, hogy a miniszterelnök úr kiteríti a lapjait, tehát nincs oka aggódni afelől, hogy valaki belelát. Ennek pedig, mint tudjuk, szimbolikus jelentősége is van. Másrészről a stáb igyekezett adni a látszatra, hiszen Viktor mellett egyáltalán nincs alkohol, a többiek pedig csak minimális mennyiséget fogyasztanak, még sörből is a poharat választják a korsó helyett. A hiba ott van, hogy egy természetes közegben ezek az italok nem egymás hegyén-hátán, hanem a kártyázó feleknél vannak, hiszen ők fogyasztják őket.

A legszembetűnőbb pedig, hogy az étteremben nincs senki, a pincérek is csak részletekben látszanak. Ez egy beállított kép. Kampányfogás, imázsépítés. 12 ezer lájkot gyűjtött be érte a miniszterelnök. Lehet, hogy kicsit elbaltázva, viszont nagyon okosan dolgoztak ezen a csapatban, ezúton gratulálunk nekik…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!