A Kormányszóvivő szerint, politikai haszonszerzésről szól az olimpiaellenes aláírásgyűjtés

Kovács Zoltán szerint a Momentum mozgalom nem azért kezdett bele az aláírásgyűjtésbe, mert az olimpiával van bajuk. A kormányszóvivő kijelentette: utólag nem lehet szabályt módosítani.

Péntek délelőtt 11-ig gyűjtheti az olimpiaellenes népszavazáshoz szükséges szavazatokat a Momentum Mozgalom. „Azt az elvet valljuk, amit mindig is: döntsenek az emberek. Ma kiderül, hogy van-e elegendő aláírás, jogi folyamat indul el. A kormány, illetve az érintett államszervek teszi a dolgát, ami egy pályázat esetén teendő” – mondta az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában.

A kormányszóvivő kijelentette: „Utólag nem lehet szabályt módosítani az aláírásgyűjtésre vonatkozóan, mégiscsak egy jogállamban élünk”.

Kovács szerint az „aláírásgyűjtésről nyilvánvalóvá vált, hogy nem az olimpiáról, hanem a politikáról szól”, és úgy gondolja, hogy nem „az ügyről van szó, hanem politikai haszonszerzésről”.

„Nem azért kezdték el, mert az olimpiával van feltétlenül bajuk, hanem, mert politikailag akarnak szerveződni” – folytatta a kormányszóvivő. Az aláírásgyűjtőket ért atrocitásokkal kapcsolatban nem akart állást foglalni, mivel nem ismer részletesen minden egyes ügyet.

Nemzeti konzultáció vagy népszavazás

Arra a kérdésre, hogy hatékonyabb-e a nemzeti konzultáció, mint egy népszavazás, így válaszolt: „A népszavazással kapcsolatban mindig ott van a részvétel kérdése, a nemzeti konzultáció kapcsán a részvételnek egy egészen speciális formájáról van szó” – mondta Kovács.

A kormányszóvivő úgy gondolja, hogy egymillió ilyen formában kitöltött és visszaküldött vélemény, legalább olyan értékes tud lenni, mint egy népszavazás.

atv.hu


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

11 HOZZÁSZÓLÁSOK

 1. Nos persze, hogy szerinte politikai ügy, mert ha érvényes lesz a népszavazás akkor hogyan lophatnának milliárdokat a haverok, rokonok és a kornányközeliek.

 2. Látszik, hogy Soros tanítvány volt ez is (igen, Ez is mint egy szardarab “ez itt”) Kisapám! Itt semmi másról nincs szó csak a BIZALMATLANSÁGRÓL amit egyre erősebben érez veletek szemben a nép!!!
  A szocik a metrót lopták el, ti a magán nyugdíjat, és már előre tervezitek, hogy az olimpiát is.
  A népnek elege van a víz-gáz szerelőkből. !!! “A csapból is mészáros folyik” Uncsi… nagyon uncsi… sőt

  KIBASZOTTUL KURVÁRA UNCSI!!!

  • BIZALMATLANSÁGRÓL-bizony Károly arról szól, mert minden magyar büszke lenne, a jövőbeni reklámra mely a magyart és honát reklámoznák pl. az összes feltalálóival és Nobel díjasaival, a gyufától, a golyóstól, a szódától – az atom áram korig bezárólag minden fejlődési találmány feltalálójának országa—-hogy ez az az ország ahova jöttök olimpiára – vagy az a televízió és számítógép is amivel nézi a világ népe — de nincs bizalom, mert a kormány nem magyar és ráadásul maffia bűnözőkből áll többnyire – ezért és a leszegényített magyar józan esze az diktálja másra kell sürgősen a pénz – amit a bűnöző ellop továbbra is ha ez így megy tovább – hiába lesz alkalom, nem szabad megkockáztatni -de –és ha magyar tisztességes becsületes magyar-érdeket szemelőt tartva népét felemeli ebből a szegénységből, akkor majd meg lehet tartani az áhítozott OLIMPIÁT! Tisztelettel id. Kiss László

 3. Ugyan már! Nem jött össze a betervezett közpénz lenyúlása, most vagdalóznak?! Hahaha…politikailag akarnak szerveződni! Nahát! Ezt jól megaszondta! Micsoda felháborító, más is mer szerveződni rajtuk kívül! Igen, valóban és remélem, hogy politikailag hasznuk lesz az aláírást kezdeményező és gyűjtő pártoknak és azt is remélem, hogy összefognak egy cél, az elmeháborodott kormány leváltása érdekében! Hajrá!

 4. Kovács úr(?)!
  Az ön főnökének minden egyes cselekedete csak és kizárólag a politikai és gazdasági haszonszerzésről szól. Nem az ország, nem a magyarság, csak és kizárólag Orbán Viktor és az ő vazallusainak hasznáról van szó.

 5. Nem értem hogy ez az olimpia miért csak a Pestiek ügye Már a vidékiek nem számítanak!!!!!!

 6. Ebben semmi politika nincs. Csak az embereknek nincs kedvük megint mindenről lemondani. Ez az egész olimpia arról szólna, hogy a fidesz a saját haverjaikat és a rokonaikat jutná pénzbevételhez. Az emberekről pedig lenyúzná a bőrt is.

Hozzászólás