A Kormányszóvivő szerint, politikai haszonszerzésről szól az olimpiaellenes aláírásgyűjtés

Kovács Zoltán szerint a Momentum mozgalom nem azért kezdett bele az aláírásgyűjtésbe, mert az olimpiával van bajuk. A kormányszóvivő kijelentette: utólag nem lehet szabályt módosítani.

Péntek délelőtt 11-ig gyűjtheti az olimpiaellenes népszavazáshoz szükséges szavazatokat a Momentum Mozgalom. „Azt az elvet valljuk, amit mindig is: döntsenek az emberek. Ma kiderül, hogy van-e elegendő aláírás, jogi folyamat indul el. A kormány, illetve az érintett államszervek teszi a dolgát, ami egy pályázat esetén teendő” – mondta az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában.

A kormányszóvivő kijelentette: „Utólag nem lehet szabályt módosítani az aláírásgyűjtésre vonatkozóan, mégiscsak egy jogállamban élünk”.

Kovács szerint az „aláírásgyűjtésről nyilvánvalóvá vált, hogy nem az olimpiáról, hanem a politikáról szól”, és úgy gondolja, hogy nem „az ügyről van szó, hanem politikai haszonszerzésről”.

„Nem azért kezdték el, mert az olimpiával van feltétlenül bajuk, hanem, mert politikailag akarnak szerveződni” – folytatta a kormányszóvivő. Az aláírásgyűjtőket ért atrocitásokkal kapcsolatban nem akart állást foglalni, mivel nem ismer részletesen minden egyes ügyet.

Nemzeti konzultáció vagy népszavazás

Arra a kérdésre, hogy hatékonyabb-e a nemzeti konzultáció, mint egy népszavazás, így válaszolt: „A népszavazással kapcsolatban mindig ott van a részvétel kérdése, a nemzeti konzultáció kapcsán a részvételnek egy egészen speciális formájáról van szó” – mondta Kovács.

A kormányszóvivő úgy gondolja, hogy egymillió ilyen formában kitöltött és visszaküldött vélemény, legalább olyan értékes tud lenni, mint egy népszavazás.

atv.hu


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Comments are closed.