Döntött a bíróság – Matolcsy közpénzt lop

Legalábbis ez, így kijelenthető.

Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselő – akit a bíróságon Schiffer András ügyvéd képviselt – elsőfokon megnyerte azt a személyiségi jogi pert, amelyet Matolcsy György indított ellene.

A bíróság mai, elsőfokon meghozott döntésével Bárándy Gergelynek adott igazat.

Most tekintsünk el attól az érdekes felállástól, hogy az ügyvéd Bárándyt az a Schiffer András védte, akiről sok minden elmondható, csak az nem, hogy a szocialisták hírnevét igyekezne fényezni.

De ez persze simán szakmai együttműködés, meg aztán Schiffer védte Orbánt is annak idején. A sors különös szeszélye folytán éppen az akkor regnáló szocialista kormánnyal szemben, amelynek Bárándy apja akkoriban igazságügyi minisztere is volt s épp ezen minisztérium nehezményezte Orbán azon kijelentését a 2006-os őszi zavargások kapcsán, hogy „október 23-án béke lett volna, ha a rendőrség politikai utasításra nem támadja meg a Fidesz-gyűlés résztvevőit.”

S tette mindezt sikerrel.

Most viszont Bárándyt védett a Fidesszel szemben Schiffer és újólag sikerrel: a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint tényekből levont következtetés, ennek megfelelően pedig a védett véleményközlés körébe esik Bárándy Gergely szocialista képviselő azon tavalyi kijelentése, miszerint Matolcsy György jegybankelnök és családja lopta a köz pénzét.

Matolcsy nem jelent meg a tárgyaláson, feltehetően éppen elvesztette a közpénz-jellegét valahol.

(kép: youtube-archív)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!