A hazaárulózás eredménye: újabb támadások az aláírásgyűjtők ellen

Megtámadták ma reggel az LMP egyik, a budapesti olimpiarendezés ellen aláírást gyűjtő aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban.

Állítólag egy üveggel verték fejbe az aktivistát, akinek felszakadt a fejbőre, kórházba kellett vinni. A rendőrök kiérkezése előtt a támadó elmenekült, akit azóta elfogtak.

Szintén ma délután a Blaha Lujza téri aluljáróban rugdaltak szét egy aláírásgyűjtő standot.

Még szombaton lefejelte egy férfi Jakabfy Tamást, az LMP józsefvárosi képviselőjét, aki a Rákóczi téren gyűjtött aláírást a 2024-es olimpia budapesti megrendezése ellen kampányoló Momentum Mozgalomnak. A támadó az intézkedő rendőrt is megharapta.

Két hete pedig a Momentum aláírást gyűjtő standját rúgták fel a Nyugatinál.

Bár Lázár János elítélte a támadásokat, arról nem tett említést, hogy miként ítéli meg Bencsik András Echo TV-ben tett ömlenyét. „Ezerszer végiggondoltam, hogy elmondhatom-e, és úgy döntöttem, hogy elmondom, mert szerintem ez nagyon fontos. Aki ezt aláírja, az hazaárulást követ el, ezt jó, ha tudja” – buzdított akkor Bencsik egy műsorban.

Bencsik uszítását maga Orbán Viktor is elkerülte minősíteni, amikor Szegeden, a Botka Lászlóval közös sajtótájékoztatóján rákérdeztek: hazaárulónak tartja-e azokat, akik aláírják a népszavazási ívet az olimpia rendezése ellen?

Orbán a kérdésre szokásos egyenességével mindössze annyit reagált, hogy erről csak az aláírásgyűjtés végeztével tud nyilatkozni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!