Új határátkelők a magyar-román szakaszon

Zajta, 2015. június 27. Útlevélellenõrzés az ideiglenesen megnyitott határon a Zajtát a romániai Nagypeleskével összekötõ, a magyar-román határon átvezetõ úton 2015. június 27-én. A csaknem hét kilométer hosszú, uniós támogatással megépített útszakasz átadása alkalmából ezen a napon 10 órától éjfélig megnyitották az államhatárt Magyarország és Románia között. MTI Fotó: Balázs Attila

Tíz új határátkelőt nyitnak meg alkalomszerűen a hét végétől a magyar-román határszakaszon – közölte az MTI-vel a román külügyminisztérium sajtóosztálya.

Az MTI azután kereste meg kérdéseivel a román külügyi tárcát, hogy a Szatmár.ro portál és a Krónika napilap – a határrendészettől, illetve határ menti települések polgármestereitől – az alkalmi határnyitások előkészületeiről értesült.

A tíz határátkelőt a február 18-19-ei hétvégétől kezdődően nyitják meg alkalomszerűen, és a hatóságok a helyi igények és az átlépők számának függvényében vizsgálják további nyitvatartásuk lehetőségeit. Az intézkedések a Csanádpalota-Nagylak (Nadlac), a Zajta-Nagypeleske (Peles), a Garbolc-Szárazberek (Bercu), az Ömböly-Károlypuszta (Horea), a Dombegyház-Kisvarjaspuszta (Variasu Mic), az Elek-Ottlaka (Graniceri), a Körösnagyharsány-Körösszeg (Cheresig), a Dénesmajor-Feketegyarmat (Iarmata Neagra), a Pocsaj-Biharfélegyháza (Rosiori), valamint a Bagamér-Érkenéz (Voivozi) határátkelőhelyekre vonatkoznak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!