Rétvári szerint a kormány 13. havi nyugdíjat adott a nyugdíjasoknak

A Fidesz kedvenc házi lapjában öröm ódákat zeng Rétvári, hogy milyen hatalmassegítséget nyújtott eddig a kormány a nyugdíjasoknak

Kedvezően változott a nyugdíjasok anyagi helyzete az elmúlt esztendőkben – így értékelte a 2011 és 2016 közötti időszakról szóló adatokat a Magyar Időknek nyilatkozva az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

„Rétvári Bence felidézte: az elmúlt hat esztendő leforgása alatt több mint 20 százalékkal növekedtek a nyugdíjak, miközben az áremelkedés meg sem közelítette ezt a mértéket. Az általános infláció ez idő alatt valamivel 11 százalék felett volt, míg a nyugdíjasok fogyasztási szokásait figyelembe vevő mutató nagyjából 12 százalékkal nőtt a mögöttünk hagyott hat évben. – A nyugdíjak vásárlóértéke érezhetően emelkedett – mondta Rétvári Bence, majd rámutatott: az elmúlt évek változásai révén egyhavi nyugdíjjal több pénzből gazdálkodhat manapság az idősebb generáció.”

Ne feledjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Balog szerint meg soha nem volt még itthon ilyen jó a fiatalok helyzete. Annyira jó a helyzet, hogy pont a napokban közöltük egy 24 éves hollandiában élő magyar lány nyílt levelét Orbánnak.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!